Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Polgármesteri találkozó a Szent László Napok alatt

Hétfőn kezdődnek a Szent László Napok, a szervezők gőzerővel készülnek a nagyszabású rendezvénysorozatra, s ezekről az előkészületekről, illetve az esedékes rendezvényekről megpróbálják folyamatosan tájékoztatni a közvéleményt is.

Tegnap délben is tartottak egy, a Szent László Napokhoz kapcsolódó sajtótájékoztatót a nagyváradi várban, ezen részt vett Zatykó Gyula főszervező, Komolay Szabolcs debreceni alpolgármester és Florin Birta váradi alpolgármester. A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a Szent László Napok hivatalos díszvendége Debrecen városa lesz, ugyanis mint a jelenlevők elmondták a két város igen jó kapcsolatokat ápol kulturális szempontból.

Florin Birta, Komolay Szabolcs és Zatykó Gyula

Florin Birta, Komolay Szabolcs és Zatykó Gyula

Birta alpolgármestertől megtudtuk, hogy a váradi önkormányzat üdvözli és támogatja a Szent László Napokat, ugyanis ez a rendezvénysorozat is igazolja, hogy a kultúra összekötő kapocsként szolgálhat együtt élő nemzetiségek között. A cívisváros alpolgármesterével folytatott találkozó kapcsán pedig közölte, a két testvérváros közötti kapcsolat tovább mélyítéséről esett szó. Ennek részeként Papp László, Debrecen polgármestere és Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere június 19-én, hétfőn – mielőtt részt vennének a Szent László Napok nyitógáláján – a Körös-parti városban tárgyalóasztalhoz ülnek. A cél egy együttműködési megállapodás a két város között, amellyel Nagyvárad támogatja Debrecent az európai kulturális fővárosi cím elnyerésében. Komolay Szabolcs elmondta, Debrecen nyolc, nagyszabású rendezvénnyel vesz részt az idei Szent László Napokon, kulturális, gasztronómiai bemutatókkal érkeznek a debreceniek a váradi várba. A Szent László Napok programjait lapunkban folyamatosan közöljük majd.

(szőke)