Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Pofonzápor Nagyszalontán

Látványos bokszmeccseket láthattak azon hajdúvárosi sportkedvelők, akik csütörtök és péntek este kilátogattak a városi strandra, ahol nemzetközi ökölvívógálára került sor.

Kemény küzdelem jellemezte a péntek esti döntőket

Kemény küzdelem jellemezte a péntek esti döntőket

A Bihar Kupáért kiírt küzdelemben fiatal tehetésgek léptek a kötelek közé. Az esemény szervezője a helybéli Basti Box SK (elnök Sebastian Silaghi) a Bihar Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság és Nagyszalonta önkormányzatának támogatásával. A csütörtök esti selejtezők után pénteken a döntőkben bizonyíthattak a legjobbak, köztük a házigazda klub tehetségei, akiknek győzelmét vastapssal jutalmazta a népes közönség. A háromórás gála éjfélkor zárult.

A Basti Box tagjai Erdei Zsolt és Török László polgármester társaságában

A Basti Box tagjai Erdei Zsolt és Török László polgármester társaságában

 

Akadémiai tervek

A kétnapos megmérettetésen jelen voltak a Budapesti Madárfészek Akadémia ökölvívói is, ráadásul a kupát beharangozó sajtótájékoztatóra tiszteletét tette az alapító Erdei Zsolt, aki jelenleg Magyar Ökölvívó-szövetség elnöke. A „Madár” becenévre hallgató volt profi világbajnok ökölvívó megbeszélést folytatott Nagyszalonta polgármesterével, Török Lászlóval, ugyanis a hajdúvárost is be szeretné kapcsolni az ökölvívás magyarországi vérkeringésébe. A rövid, de tartalmas megbeszélés végén a felek arról nyilatkoztak, hogy az önkormányzat felméri, milyen logisztikai lehetőségekkel tudná segíteni a hajdúvárosi akadémia tervét, míg Erdei Zsolt a Magyar Ökölvívó-szövetség támogatásáról biztosította a nagyszalontai sportklubot.