Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Pillepalack-tutajok a Körösön

Nem mindennapi figyelemfelkeltő akciót szerveztek hétfőn a Nagyváradi Friedrich Schiller Elméleti Líceum diákjai. A tanulók tavaly nyáron is részt vettek több környezetvédő projektben, többek között a Sebes-Körös partjának takarításában.

pillepalackbol

A folyók szennyezésére, a vízbe dobált műanyaghulladékok környezetromboló hatására akarták oly módon felhívni a figyelmet, hogy pillepalackból összerótt tutajokon vízre szálltak, és a Széles utcai hídtól a Szent László hídig (a főtéri Kishídig) csónakáztak, azaz tutajoztak le. Hét diák vett részt a tutajozáson, a biztonság kedvéért azonban a Salvamont-Salvaspeo hegyimentőszolgálat munkatársai közül is elkísérték őket.

A diákok azt sem tartják lehetetlennek, hogy a folyótakarítási akciókon is bevessék az üres pillepalackokból összerakott lélekvesztőket, és így az eddig a környezetre káros hulladék most pont abban segíti a környezetvédőket, hogy megtisztítsák a vizet a beledobált műanyagszeméttől.

(szőke)