Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Pijetlovics világbajnok lett

A Nagyváradi VSK-Digi férfi vízilabdacsapatának szerb hálóőre, Gojko Pijetlovics (képünkön) világbajnok lett csapatával a Kazanyban megrendezett tornán. A döntőben a horvátok ellen gálázott a szerb csapat, amely 11–4-re győzött, így százszázalékos mérleggel szerezte meg ötödik világbajnoki címét (Jugoszlávia, valamint Szerbia-Montenegró jogutódjaként). Sokat mond, hogy Dejan Szavics csapata az egyenes kieséses szakaszban az Egyesült Államokat öt, az olaszokat négy, a horvátokat pedig hét góllal verte meg. Utóbbiak egy arany és három bronz után az első világbajnoki ezüstérmüket szerezték meg, amely egyben olimpiai kvótát ér nekik. A bronzmeccsen a görögök büntetőkkel (11–9) győzték le az olaszokat, így ők is ott lesznek a jövő évi riói ötkarikás játékokon. A találkozó egyik játékvezetője a váradi Adrian Alexandrescu volt.

pijetlovics

A címvédő magyar csapat hatodik helyen, vereséggel zárta az oroszországi a vb-t. Benedek Tibor együttese Montenegrótól kapott ki 10–9-re. A 7. helyért: Ausztrália–Egyesült Államok 6–10. A három világbajnoki címmel büszkélkedő magyar férfi válogatott története második leggyengébb vb-jét zárta: a mostani 6. helynél csak az 1986-os  9. a rosszabb.