Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Petárdákat koboztak el

Közvetlenül szilveszter előtt nagyszabású ellenőrzéseket tartottak egész Bihar megye területén, a piacokon a rendőrök. A razziák során összesen 2700 darab petárdák illetve 629 doboznyi zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le.

petardakat (HA FER)

Mezőtelegden házkutatást is tartottak olyan személyeknél, akikről tudták, hogy illegálisan forgalmaznak petárdákat. A gyanú beigazolódott, ugyanis a házkutatás során két személy otthonában is találtak nagy mennyiségű, a feltételezések szerint eladásra szánt petárdát, illetve az azok begyújtására alkalmas pirotechnikai szerkezeteket. A tiltott eszközöket a rendőrség elkobozta, a zugárusokat pénzbírsággal sújtották, s ellenük büntetőjogi eljárást kezdeményeztek. A két zugárus otthonában jelentős mennyiségű, ismeretlen eredetű, zárjegy nélküli cigarettát is találtak, melyeket a feltételezések szerint a piacon akartak eladni a csempészek. A rendőrök azokat is elkobozták.

A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy a szilveszteri, újévi ünnepek multával is folytatják az ellenőrzéseket a piacokon, ugyanis petárdázni továbbra is tilos, az érvényben levő törvények értelmében azokat, akik petárdát árulnak vagy petárdákat robbantgatnak lakott területen nem csupán pénzbüntetésre de akár egy év három hónapnyi börtönbüntetésre is el lehet ítélni.