Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Pestre viszik a Hegedűs a háztetőnt

A nagyváradi színház román társulata első indul külföldi vendégjátékra a Hegedűs a háztetőn című produkciójával, amely az utóbbi évek legsikeresebb váradi darabjának bizonyult. A Mária Királyné Színházat a Román Közösségi Napok alkalmából hívta meg Budapestre a fővárosi román nagykövetség. A zenés darabot március 17-én mutatják majd be a budapesti Thália Színházban, román nyelven, magyar feliratozással. Az eseményre a magyar kulturális és politikai élet számos kiemelkedő alakját meghívták, csakúgy mint a Román Kulturális Intézet és a Magyarországi Románok Közösségének képviselőit. A kiszállás költségeit a kulturális intézet, a Bihar Megyei Tanács, a nagyváradi önkormányzat és a Mária Királyné Színház közösen finanszírozták.

Pestre

„Ez a meghívás nemcsak önálló intézményként, hanem a váradi kultúra nagyköveteiként is megtiszteltetés számunkra. A Hegedűs a háztetőn a legfontosabb produkciónk. Az üzenet, amelyet közvetít, névlegesen az etnikai és kulturális tolerancia, meglátásunkban városunk értékeit is jellemzi” – nyilatkozta Daniel Vulcu, a Mária Királyné Színház igazgatója. A március 17-i előadásra a contact@teatrulreginamaria.ro e-mail címen lehet jegyeket foglalni, illetve a budapesti Thália Színház jegypénztárában.

Szombati-Gille Tamás