Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Pesti kabaré a váradi várban – Ismét jön a Mandala Dalszínház

Sikeresnek vélték tavalyi váradi szereplésüket a magyarországi Mandala Dalszínház művészei, ezért úgy döntöttek, hogy idén is eleget tesznek a megyei RMDSZ-szervezet és a Nagyváradi Magyar Diákszövetség meghívásának s a nyári szezonban öt előadással örvendeztetik meg az itteni közönséget, tudtuk meg tegnap azon a sajtótájékoztatón, melyet Szabó Ödön RMDSZ-es képviselő és Dobos László, a dalszínház munkatársa tartottak.

pesti kabare

Szabó elmondta, a nyári időszakhoz nagyon illenek ezek a szabadban, a várszínpadon bemutatott előadások, egyre nagyobb az érdeklődés ezek iránt, ugyanis a meleg hónapokban elég kevés szórakozási lehetősége van esténként a helyi magyar közösségnek. Az idei Madala-repertoáron öt előadás szerepel, az első július 14-én lesz megtartva, az utolsó pedig augusztus 24-én. A belépőjegyek 10 és 15 lej között lesznek, de aki mind az öt előadást meg akarja nézni, az egy 50 lejes bérletet is válthat. Dobos László a Mandala Dalszínház nevében közölte, megkedvelték a Pece-parti Párizst, szívesen jönnek el idén is, és ha igény van rá, ezután minden évben. Az egyik produkciót például klasszikus, népszerű pesti kabaréjelenetekből állították össze. A programban a következő előadások szerepelnek: M. Schingal Szerelem, ó! című keserédes szerelmi vígjátéka; Ray Cooney Páratlan páros 2 című komédiája; Régi  pesti kabaré Vadnai László, Rejtő Jenő és Vaszary Gábor jeleneteiből; Jaroslav Hasek híres művét, a Svejk, a derék katonát Mikó István feldolgozásában Svejk vagyok címmel tekinthetik meg az érdeklődők ( ez az előadás a tervek szerint egy váradi sörözőben lesz megtartva a darab hangulata miatt); illetve Paul Portner Hajmeresztő című bűnügyi interaktív társasjátékát láthatják a váradiak, melybe a közönség is bekapcsolódhat. A fellépő színészek olyan népszerű művészek, akiket a váradi magyar közönség évek óta ismer a magyar tévéműsorokból, így többek között: Hegyi Barbara, Lukács Sándor, Tahi-Tóth László, Harsányi Gábor, Mikó István.

A szervezők, szabadtéri előadásokról lévén szó, arra is gondoltak, ha kedvezőtlen lesz az előadás napján az időjárás, úgymond esőnapok tervbe vételével pótolják majd az esetlegesen elmaradt előadásokat. Jegyeket, bérleteket nemsokára több helyen lehet majd venni, nem csupán az RMDSZ Fekete Sas-palotai székhelyén, hanem több más helyütt (erről majd később tájékoztatnak), a jegyeken pedig szerepel majd egy telefonszám, melyen a közönség bármilyen információt kérhet az előadásokkal kapcsolatban.

Szőke Mária