Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Pesti diákok Szent László városában

A Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjának keretében kedden nagyváradra látogattak a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Varga István Kereskedelmi, Közgazdasági Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának felső tagozatos diákjai, hogy a borsi Tamási Áron Mezőgazdasági és Ipari Szakképző Iskola növendékeivel közösen emlékezzenek meg az 1848–49-es forradalom hőseiről, illetve áldozatairól.

pesti 1

Mielőtt a megyeszékhelyre érkeztek volna, az anyaországi csapat Borson tett látogatást, ahol a helyi iskola diákjai március 15-höz kötődő előadással fogadták a vendégeket a kultúrházban. Ezt követően a vendéglátók vetített-képes előadás keretében mutatták be a magyar forradalom váradi emlékhelyeit, melyet rövid irodalmi összeállítás követett a VI.–X. osztályos diákok előadásában.

pesti 2

A program keretében a budapesti iskola X. és XI. osztályos kereskedelmi, illetve turisztikai szakos diákjai – összesen negyvenegyen – Nagyvárad nevezetességeivel is megismerkedhettek. Látogatást tettek többek közt a római katolikus püspöki palotánál, illetve a székesegyházban, ahol az egyháztörténeti múzeumban megtekintették a Szent László-hermát és -ereklyét.

Sz. G. T.