Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Pert nyert a megyei tanács

Megnyerte a Bihar Megyei Tanács vezetősége azt a pert, amelyet a Nemzeti Liberális Párt (PNL) indított ellenük. Nagyváradon alapfokon a PNL-seknek adtak igazat, ám a temesvári tárgyaláson kimondták: jogszerű volt a megyei tanács elnökének és alelnökeinek megválasztása, így Ioan Mang alelnök (képünkön balról), Pásztor Sándor tanácselnök (középen) és Traian Bodea alelnök (jobbról) vezeti tovább a megyei önkormányzatot. A temesvári ítélőtábla ítélete egyébként végleges és visszavonhatatlan.

pert nyer

Bár a per lezárult, a megyei tanácsnál tartó kötélhúzás egyelőre nem oldódott meg. Mint arról a Reggeli Újság is beszámolt, az elmúlt héten a PNL-s tanácstagok minden eszközzel igyekeztek megakadályozni az új szociáldemokrata önkormányzati képviselő beiktatását. A következő tanácsülést keddre hívták össze, az ítélet részleteiről pedig ma tart sajtótájékoztatót Pásztor Sándor Bihar megyei tanácselnök.

Fried Noémi Lujza