Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Perelnek a Rimanóczy szállóért

Pert indít a Bihar Megyei Tanács azért, hogy érvénytelenítsék azt az adásvételi szerződést, amellyel több más épülettel együtt a nagyváradi Rimanóczy szállodát és gőzfürdőt is eladta annak tulajdonosa, az Unicredit Bank, annak ellenére, hogy a megyei önkormányzat márciusban jelezte: az épület esetén élni kíván elővásárlási jogával. Az erről szóló öntés egyhangúlag hagyta jóvá tegnapi ülésén a jelenlévő 32 tanácstag, és már az ülés során kiderült, hogy az eladó azon hivatkozása, miszerint későn értesült erről, nem kifejezetten helytálló, mivel jogi  képviselőjük jelen volt azon a tanácsülésen, amikor a döntés megszületett.

perelnek

Márciusban, amikor egyhangúlag megszavazta a tanács, hogy a megyei önkormányzat él elővásárlási jogával, a döntésről értesítették az eladót, tudtuk meg Pásztor Sándor tanácselnöktől. Az eladóval – aki csomagban 800 ezer eurót kért több, nagyszalontai, gyulafehérvári és marosvásárhelyi ingatlanért, a Rimanóczy szállót 310 ezer euróért bocsátotta áruba – többször is tárgyaltak az épületek „szétválasztásáról”, ez azonban nem történt meg. Pásztor elmondta, hogy elindítják a pert, reményeik szerint addig, amíg az tart, nem történik meg a telekkönyvi átírás. „Meglátjuk, mit ítél meg a bíróság, de továbbra is azt gondolom, mindent el kell követnünk, hogy a Rimanóczy szálló ne kerüljön ki a kezünkből” – mondta a tanácselnök, aki hozzátette: a Nagyvárad szívében lévő épületben hatalmas turisztikai lehetőségek rejlenek még akkor is, ha csak a gőzfürdőt állítanák vissza, hiszen ilyen legközelebb Budapesten működik.

Fried Noémi Lujza