Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Perceken múlott a futballlista élete

Kis híján tragédiába torkollott a megyei első osztályban szombaton délután lejátszott Élesd–Diószeg focimeccs, amelynek kilencedik percében a pályán összeesett a hazai csapat egyik játékosa. A játékost rögtön a pályán újraélesztették, ám több mint fél óra kellett, míg stabilizálni tudták az állapotát és el tudták szállítani a váradi megyei kórházba.

Több mint fél órán át a pályán küzdöttek a futballista életéért (Fotó: alesdonline)

Több mint fél órán át a pályán küzdöttek a futballista életéért
(Fotó: alesdonline)

A hazaiak hátvéde, Andrei Cătană az élesdi találkozó kilencedik percében lett rosszul, s összerogyott a pályán. A 24 éves hátvéd előzőleg arra kérte ellenfelét, Ramses Gadót, a diószegiek csatárát, szóljon a bírónak, állítsa meg a mérkőzést, mert rosszul van. A közelben tartózkodó Emil Popa, a vendégcsapat másik csatára, azonnal odakiabált a kispadra, nagy a baj, s hívjanak mentőt, közben a pályára rohant a hazaiak asszisztense, Dorel Miere és a lelátón helyet foglaló Cristian Coita, aki látva az eset súlyosságát, azonnal átugrotta a kerítést. Ketten elkezdték az újraélesztést, s öt percet küzdöttek a játékos életéért, amíg a mentőautó a helyszínre érkezett. A rohamkocsi nem kis bonyodalom árán tudott bemenni a pályára, de végül az orvosi stáb (Cristian Dejeu – orvos, Manea Éva asszisztens és Gârdan Cornel mentős) a játéktéren, immár szakszerű eszközökkel folytatta az újraélesztést. Fél órát követően sikerült stabilizálni a labdarúgót, így elszállíthatták a Váradon található megyei kórházba.

Andrei Cătană állapotát stabilizálták (fotó: az élesdi csapat közösségi oldala)

Andrei Cătană állapotát stabilizálták (fotó: az élesdi csapat közösségi oldala)

A játékos kálváriája nem ért véget, ugyanis a Váradra tartó mentőautó kis híján dugóba került egy Örvénd közelében történt baleset miatt. Cătanát az intenzív osztályon ápolták a hétvégén, állapota stabil volt.