Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Pénzügyminiszternek ajánlkozik Bodea

Amennyiben a Szociáldemokrata Párt (PSD) nem talál a soraiban alkalmas jelöltet, saját magát javasolja pénzügyminiszternek, mondta ironikusan pénteki sajtótájékoztatóján Cristian Bodea, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szenátora. A liberális honatya hozzátette: neki nincs félnivalója a korrupcióellenes vizsgálatoktól. A honatya szerint tárcavezetőként a román vállalkozások fellendítését tűzné ki céljául, szerinte ugyanis jelenleg az üzletemberek és alkalmazottaik vérét szívják az ország vezetői.

penzugyminiszternek

Arra az újságírói kérdésre, hogy egy jövendő liberális kormányban milyen tárcavezetői tisztséget vállalna el, a szenátor azt válaszolta, hogy a kormány és parlament közötti kapcsolattartásért felelős miniszteri tisztséget, ugyanakkor kritizálta az elmúlt években „szavazógéppé” változott parlamentet is. Bodea szerint bárki is volt a miniszterelnök az lemúlt években, legyen akár liberális, a parlament szerepe csökkent, mindössze a sürgősségi határozatok tisztára mosására korlátozódott, és ezen változtatni kellene.

F. N. L.