Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Pénteken vonulnak a virágkocsik

Augusztus 21-én, pénteken Nagyváradon ismét megtartják a „virágkarnevált”. Mint arról lapunkban már beszámoltunk, Debrecenben 16 virágkocsi vonul majd augusztus 20-án, a magyar államalapítás és Szent István ünnepén, ezek közül hatot Váradon is megnézhetnek az érdeklődők a Nyitott Ablak Európára elnevezésű rendezvényen – ismételte el tengpa Huszár István váradi alpolgármester Mircea Oaie programigazgatóval közösen megtartott sajtótájékoztatóján.

Mircea Oaie és Huszár István Fotó Csikos Rolland

Mircea Oaie és Huszár István
Fotó Csikos Rolland

Mint arról a Reggeli Újság is beszámolt, Nagyváradot a Csillagocska Néptáncegyüttes és az Exclusive Dance képviseli Debrecenben, őket augusztus 21-én Nagyváradon is láthatják majd. A váradi menetben több mint kétszázan vonulnak majd fel, többek között a Görböc Néptáncegyüttest, a Pusztai Farkasok íjászait, az Unique Dance Studio és a Mystique Menettánccsoport táncosai láthatják. Mesefigurák és bohócok is vonulnak majd a menettel, a járókelőknek virágot, a gyermekeknek léggömböket osztogatnak majd.

viragkocsik 081

Nagyváradra 21-én hajnalban hozzák át a virágkocsikat, ezeket az ipari park mellett állomásoztatják, majd 15 órára érkeznek be a városban megszokott helyükre, a Téglavető (ma Dacia) úti úgynevezett „zig-zag” tömbházakhoz. Ott áll majd össze a menet, mely 16 órakor indul el a Dacia sugárúton a Petőfi park felé, majd a Sztaroveszky (ma Magheru) sugárúton érik el a Nagyvásárteret (ma December 1. park), ahol a katonaszobor körül állítják majd ki a virágkocsikat 19.30-ig. A parkban a gyermekeket különféle programokkal várják majd, lesz például arcfestés és más érdekes tevékenységek.

Nagyvárad és Debrecen közös kocsijának elkészítése egyébként négymillió forintba került, ennek felét állta a váradi önkormányzat. A teljes költségeket (a pénteki rendezvényt is beleértve) 65 ezer lejre becsülték.

Fried Noémi Lujza