Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Pedagógusképzés a Posticumban

Tegnap megkezdődött a Kárpát-medence legnagyobb magyar pedagógusfóruma, a Bolyai Nyári Akadémia, amit a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége már 25. éve szervez meg. Ennek keretében az idén először Nagyváradon szervezték meg négy katolikus történelmi egyházmegyében (Gyulafehérvár, Nagyvárad, Szatmár, Temesvár) szolgálatot teljesítő magyar hitoktatók képzését. Az idén a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség Katekétikai Központja vállalta fel a társszervező szerepét, és július 10–14. között Nagyváradra, a Posticum Keresztény Kulturális Központban tartják a pedagógképzést.

Peda 1

A Legyen játék a tanulás! főcím által sugallt központi gondolat egybecseng a társszervezők (lelki) nevelésről vallott elveivel: a mind komolyabb hitéletre vezetést ugyanis elsődlegesen könnyed, a gyermekhez közel álló, az ő teljes lényét megmozgató módszerekkel látják igazán hatékonynak. Ilyen szempontok szem előtt tartása mellett állt össze az ötnapos váradi továbbképző programja, melyben a bábjáték, a múzeumpedagógia, a drámapedagógia és a pszichodráma elemeinek hitoktatásban való alkalmazásával, valamint a neves német valláspedagógus, Franz Kett nevével fémjelzett pedagógia elemeivel ismerkednek meg a résztvevők.

Peda 2