Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Partnerség az önkormányzattal

A Bihar megyei Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) és a Margitti Ifjak Köre július 13–16. között rendezi meg immár ötödik alkalommal a Szabadság Feszt elnevezésű fesztivált, melynek Margitta városi strandja biztosít helyszínt.

szabadsag feszt

A városi önkormányzat az előző évekhez hasonlóan idén is mint partner vesz részt a négynapos szabadidős fesztivál megszervezésében, vagyis ingyen biztosítja az egyesület és a fiatalok számára a strand használatát. Erről született elvi döntés szerdán, amely után beiktatták azokat a dokumentumokat, amelyek még áprilisban a tanácsosok elé és a döntési bizottságokba kerülnek. A hivatalos döntés és a szerződések várhatóan május első hétvégéjére elkészülnek, ezután írják alá a felek az együttműködést.

Pocsaly Zoltán, Margitta polgármestere biztosította a VIDIFISZ vezetőségét, hogy a program során az önkormányzat teljes mértékben a szervezők rendelkezésére áll.

A Szabadság Feszten több népszerű magyar és román együttes is koncertezik majd. Már megvannak a biztos fellépők, ezek közül egyelőre a szervezők csak három ismert nevet tettek közzé oldalukon: Magyarország egyik legelismertebb lemezlovasa, Sterbinszky, a szintén magyarországi AK26, illetve a Legszebb erdélyi magyar dal verseny győztese, a No Sugar zenekar. A fesztivál célja a fiatal hazai tehetségek bemutatása, ennek köszönhetően a fesztiválozók idén több amatőr zenekart is megismerhetnek.

Az első elővételes kör a fesztiválra ma jár le, de a szervezők elárulták, továbbra sem emelkednek jelentősen a jegyárak.

A bérleteket továbbra is az alábbi személyektől és helyszíneken vásárolhatják meg az érdeklődők:

Érmihályfalva: Brigitta Boda (tel.: 0753/918-959);

Margitta: RMDSZ-székház (Republicii utca 2.), 9–16 óra között;

Székelyhíd: Muţa József Arnold (tel.: 0755/294-982);

Nagyvárad: Boldizsár Ágota (tel.: 0755/149-910), illetve a Bihar megyei RMDSZ nagyváradi székháza (Independenţei utca 11.), 9–16 óra között;

online: Biletmaster (www.biletmaster.ro/ron/Production/472571/Freedom-Festival)