Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Partiumi mezőgazdasági termékek Budapesten

Szeptember 23–27. között ismét összegyűlik a magyar agrárium színe-java a budapesti Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron (OMÉK). Az Agrárkamara szervezésében szerdán megnyílt kiállításon a határon túli gazdaegyesületek is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra. Az Érmelléki Gazdák Egyesülete saját mezőgazdasági termékei mellett a szatmári és a szilágysági gazdák portékáit is elvihette a kiállításra – áll az Erdélyi Magyar Néppárt sajtószolgálatának kzleményében.

partiumi

Az OMÉK 2015 koncepciójának legnagyobb újdonsága a régiós megjelenés, a tájegységek hagyományait hozza közel az érdekeltekhez. A nagyközönség nemcsak végigjárhatja és végigkóstolhatja a régiók ízeit, de haza is viheti őket, hiszen az OMÉK 2015 nemcsak kiállítás, de vásár is egyben. Ebben az évben jóval több magyarországi kistermelőt, őstermelőt, sőt határon túli tájegységet mutatnak be.

Így került a standokra többek között a Szilágyságból a perecseni hagyma, a Berettyó menti zöldség, a krasznabélteki borászati termékek, a dél-bihari térség jellegzetes sertéshús- és sajtkülönlegességei, az Érmellék borászati és méztermékei, valamint különböző áruminták is a tájegység gyümölcsféleségeiből.

Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Kövér László, az Országgyűlés elnöke, valamint Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is, akik meglátogatták az Érmelléki Gazdák Egyesületének standját, további sok sikert és szerencsét kívánva a kiállított termékekhez. A hét végéig várhatóan mintegy másfélszáz partiumi gazda látogat ki Magyarország legnagyobb mezőgazdasági kiállítására és vásárára, ahová egyébként idén mintegy százezer látogatót várnak.