Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Parkolás járdán, büntetlenül

Balkáni szokás honosodott meg Nagyváradon, a gyalogosok meg repüljenek.

Talán nincs olyan nagyváradi vagy a bihari megyeszékhelyen autóval közlekedő polgár, akinek ne lenne problémája a parkolás. Kiváltképp a történelmi belvárosban, de még a tömbháznegyedekben is, ahol az ott lakók elméletileg bérbe vehettek megállóhelyeket – de azokat valaki más rendszeresen elfoglalja. Mindennapos a cirkusz.

Az átlagos halandók azt mondják, ha mindenképp be akarják tartani a szabályokat, sokszor akkor sem sikerül, mert a jelenlegi parkolási rendszert úgy találták ki, mintha a szolgáltató szándékosan arra játszana, hogy megbüntesse a sofőröket. Nem mondjuk azt, hogy ez így van, azonban elgondolkodtató a felvetés, mivel a büntetésekből hatalmasat kaszál a Nagyváradi Parkolótársaság.

Mindeközben a gyalogosoknak már-már repülésoktatást kellene tartani, mert a városban nem egy helyütt sok mindent lehet csinálni a járdán, de közlekedni nem. Mint a Vitéz (ma Decebal) utcán tegnap készült felvételünk is bizonyítja, parkoló autók tucatjai foglalják el a járókelőknek kijelölt helyet, miközben az út túloldalán üresen áll a parkoló.

parkolas 1

A Vitéz (ma Decebal) utca egy oldalán

A balkáni szokás meghonosodott Nagyváradon is: fittyet hányunk a szabályokra, megkeserítjük egymás életét, mindeközben nagyon tudunk panaszkodni, hogy a másik megszegi az együttélés – és persze a közlekedés – alapvető szabályait is. Ugyanakkor azt is hozzá kell tenni, hogy Ilie Bolojan váradi polgármester első mandátuma idején annyi parkoló épült a megyeszékhelyen, mint amennyi azt megelőzően összesen volt. Mégis, a Nagyváradon bejegyzett járművek száma most is többszöröse a kialakított parkolóhelyekének.

Olvasóink tucatjai irányították rá figyelmünket azokra a furcsa részletekre, amelyek mentén nem lehet szó nélkül elmenni. A szabályszerűen kialakított parkolók környékén rendkívül kevés a jegykiadó-automata, és ezek is tíz- vagy ötvenbanissal működnek – tehát nem árt, ha mindig hordunk magunknál egy fél marék megfelelő fémpénzt. Ha mégsem, akkor kezdődik a kálvária: váltani kell, amit rendszerint egyetlen környékbeli üzletben sem lehet, mert nincs aprójuk. Alternatív megoldás a mobiltelefonról szöveges üzenetben történő elektronikus jegyvásárlás, ami sokak szerint bonyolult – főleg az idősebbek nem boldogulnak ezzel a rendszerrel (egyébként olyat is hallottunk, annak ellenére bírságoltak meg valakit, hogy sms-ben kifizette a parkolás árát). S ha valaki úgy hagyja ott gépkocsiját, hogy nem vásárolt parkolójegyet, szinte elkerülhetetlen a büntetés. A parkolóőröknek sasszemük van.

parkolas 2

A Vitéz utca ugyanazon szakaszának másik oldalán

A jóérzésre fittyet hányó sofőrök nemes egyszerűséggel kikerülik a fentebb ecsetelt procedúrát: egyenesen a járdára, a zöldövezetbe vagy egyéb tiltott helyre parkolnak. Az ilyen esetekben ugyanis a városi rendőrség az illetékes, és nem a parkolótársaság, mely csak akkor avatkozik közbe az úgynevezett „lopós autóval”, ha a tilosban hagyott gépkocsi akadályozza a forgalmat. Egyszerűen elszállítják a rossz helyen hagyott autót, és tetemes bírság kifizetésére ítélik a tulajdonosát (attól függetlenül, hogy ő vezette-e vagy sem). Rettenetes összegek folynak így is a városkasszába. A mindenfelé járdán parkoló autósoknak pedig a hajuk szála sem görbül, mert a rendőrségnek nincs kapacitása (vagy akarata?) ezekkel foglalkozni. Így tehát a gyalogosok isszák meg a levét e balkáni nemtörődömségnek. Ez ma a nagyváradi közlekedés egyik legfőbb jellemzője és problémája. A különbség a tettekben keresendő, hirdette választási kampányában az aktuális városgazda. Látjuk, illetve keressük.

Borsi Balázs