Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Papírgyűjtési akció a margittai Horváth János Elméleti Líceumban

Mentsünk erdőt! címmel szerveztek papírgyűjtési akciót október 9 – november 17 között Margittán a Horváth János Elméleti Líceum XI. osztályos tanulói.

Ezen tevékenységükkel részt vettek a nagyváradi Polgármesteri Hivatal, a Környezetvédelmi Hatóság, a Nemzeti Környezetvédelmi Gárda Bihar megyei kirendeltsége, a Bihar megyei Tanfelügyelőség és az Eco Bihor KFT „Én szelektíven gyűjtök! És te . . .?” , elnevezésű versenyében.

gyujtesi

Igyekeztek felhívni kisebb és nagyobb társaik figyelmét a szelektív papírgyűjtés hasznosságára és környezetünk védelmének fontosságára.

„Tudtad, hogy 1 tonna papír 17 fa életét menti meg? Gondoltad volna, hogy egy fa egy év alatt 27 kg szennyeződést szűr ki a levegőből? A fák a barátaink! Ők sokat tesznek értünk, most rajtunk a sor!”- írták fel egy hatalmas plakátra, mellyel végigjártak minden osztályt, így ösztönözve minél több tanulót és tanárt is az akcióban való részvételre.

Fáradozásukat siker koronázta, ugyanis a versenyben az egy főre eső legtöbb papírt összegyűjtők kategóriájának győztesei ők lettek!

Igazgatónőik kíséretében örömmel vették át az első helyezettnek járó oklevelet és jutalmat a november 24-i nagyváradi díjátadón. A pénzbeli jutalomnál is nagyobb nyeremény azonban számukra, hogy az általuk összegyűjtött papírmennyiséggel 42 fa életét sikerült megmenteni!

Gratulálunk nekik az elért eredményhez, de legfőképpen a környezettudatos magatartásukhoz!

Bordás Mária, nevelési tanácsadó