Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Pályi helyett Luceafărul

Meglepő változások történtek az elmúlt napokban a Bihar megyei labdarúgásban.

A megyei első osztály legutóbbi ezüstérmese, a Hegyközpályi Kinder még ezen a néven alapozott Ausztriában, majd le is játszott első felkészülési mérkőzést (győztesen hagyta el a pályát a Nagyszalontai Olimpia VSK vendégeként), ám pár nap alatt Nagyváradi Luceafărullá alakult át. A pályi csapat vezetői, a szakmai stáb és néhány alapember igazolt át a váradi csapatba, amely az elmult idényben nigériai játékosokkal kezdte, majd Vaskohn fejezte be a bajnokságot. A Luceafărult az ismert vállalkozó, Blidár János támogatja, a cél a harmadosztályba jutás.

A váradi együttes pénteken délelőtt a Mihályfalvi Unireát fogadta a biharszentjánosi pályán. A Kálmánd elleni győzelem után, jóval erősebb gárdával mérte össze erejét az érmelléki csapat.

Palyi helyett

A Luceafărul erősségei, Tegzeş, Sfîrlea, Balla és Balea

A hazaiaknál a román első, másod- és harmadosztályi s megjárt tapasztalt futballisták kaptak helyet, így nem meglepő, hogy az Unirea csak az első félidőben tudta csak tartani a lépést az ellenféllel. Lupaşcu góljára még sikerült válaszolni Keresztúri révén, de az első játékrész 2–1-es váradi vezetéssel zárult. A térfélcserét követően mindkét csapat átalakult, a cserék is lehetőséget kaptak, s a “hosszabb kispad” a váradiak magabiztos sikerét eredményezte. A végeredmény 8–1 lett. Gólszerzők: Lupaşcu, Agiurgioaie (3), Creţ, M. Popa, V. Mangra (2), illetve Keresztúri.

Muzsnay Zsolt, a Luceafărul edzője a következő összeállítású csapatot küldte pályára: Goia – Mureşan, M. Popa, Ciuciu, Tegzeş – Floruţ, Teşedan, Sfîrlea, Balla – D. Lupaşcu, Agiurgioaei. Játszott még: Toderaş – G. Ghilea, V. Mangra, Tuduce şi Creţ.

Szabó Zoltán edző távollétében ifj. Fele Sándor irányította a kispadról ideiglenesen az Unireát, mely a következő összeállításban szerepelt: Szász – Csiri, Lakatos, Horváth, Kerezsi, Létai, Kiss, Crişan, Sándor, Keresztúri, Borzási. Csereként állt be Ármós – Vadkerti, Fele Sz., Tatai, Bacsó és Crăciun (utóbbi kettő először szerepelt a felnőtt csapatban, 1999-es születésű, helyi nevelésű játékosok).

Az Unirea következő edzőmeccsét hazai pályán játssza, szerdán 18 órától, az ellenfél kiléte még kérdéses, vagy a Nagykárolyi Viktória, vagy a Luceafărul lesz. Csütörtökön 16 órától a Luceafărul a Maramarossziogeti VSK-t fogadja ugyancsak Biharszentjánoson.

Ami a megyei labdarúgást illeti, nem hivatalos információk szerint négy csapat, a Hegyközpályi Kinder, a Bondoraszói Poiana, a Keményfoki Victoria és az Alamszegi Minerul nem iratkozott be a megyei első osztály új idényébe. A határidő pénteken járt le