Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Pályázatot nyert a katolikus gimnázium

Pályázatot nyert a nagyváradi Szent László Római Katolikus Gimnázium, az OMV Petrom jóvoltából az Idei din Ţara lui Andrei program keretében. A nyertes pályázatot Haracsek Klementina és Kohr Erika tanárnők állították össze, és egy a tanulókat segítő öko-park terve szerepel benne.

palyazatot

Haracsek Klementina tanárnőtől, a gimnázium aligazgatójától megtudtuk, az elkövetkezendő évben meg kell valósítaniuk a pályázatban tervezetteket. Egy év alatt szeretnének létrehozni a gimnázium belső udvarán egy napenergiával működő meteorológiai állomást, egy mini ökoszisztémás tavat, egy filagóriát, valamint egy szabadtéri ping-pong asztalt. Az aligazgatónő elmondása szerint, ezekre azért van szükség, hogy a diákok hasznosan és a szabadban töltsék el a szabadidejüket.

A kinti területrendezés mellett egy belső, multimédiás ökolabort is szeretnének kialakítani, ahol különböző ökológiai mérések elvégzésére nyílik majd lehetősége a diákoknak.

A pályázaton az iskola 10 400 eurónak megfelelő összeget nyert, ám ez nem elég a költségek teljes fedezetére, ezért a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség és gimnázium közösen finanszírozzák a fennmaradó költségeket.

Vincze-Nagy Anikó