Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Pályázati kisokossal rukkolt elő a MIÉRT

A Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) egy hiánypótló kiadvánnyal rukkolt elő Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjének támogatásával. A Pályázz a jövődre című pályázati kisokos tartalmazza a bel- és külföldi pályázati lehetőségeket egyaránt – tudatta közleményében a MIÉRT.

palyazati kisokos

Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője fontosnak tartotta kiemelni, hogy a MIÉRT-tel való tartalmas és sikeres együttműködés már évek óta tart, ennek egyik meghatározó eleme az európai parlamenti gyakornoki program, amely során a MIÉRT küldhet gyakornokokat Winkler Gyula brüsszeli irodájába. „A pályázati kisokos is ennek a sikeres együttműködésnek az eredménye, hiszen pont ezek a gyakornokok dolgoztak a kiadványon, felhasználva a Brüsszelben szerzett tapasztalataikat. Továbbra is minden lehetőségemmel támogatni fogom a MIÉRT ifjúsági kezdeményezéseit Erdélyben és az Európai Parlamentben egyaránt” – hangsúlyozta.

Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke elmondta, hogy egy országos ifjúsági szervezet célja a konkrét, kézzelfogható segítségnyújtás. „A Pályázz a jövődre is egy ilyen kézzelfogható segítség, amellyel az volt a célunk, hogy egy helyre összegyűjtsünk minden pályázati lehetőséget, hogy egy helyen mindent megtaláljanak azok a fiatalok, akik a szülőföldjükön szeretnének boldogulni, itthon szeretnének vállalkozni. Rengeteg lehetőség nyílt meg a fiatalok előtt az uniós csatlakozás által is, azonban a fiatalok nagy részét megijesztik a pályázatok bürokratikus rendszerei. Ezzel a kisokossal mi ezt szeretnénk áthidalni, és bízunk benne, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő lehetőségeket, és ki is használja azokat” – mondta.

A kisokos egyelőre a www.miert.ro oldalon található meg, viszont hamarosan egy külön online platformon is elérhetők lesznek a pályázati lehetőségek.