Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Pályaudvar engedélyek nélkül

Elkészült a megyeszékhely második távolságibusz-pályaudvara: a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) átvette az „Autogara OTL Decebal” elnevezésű létesítményt (így, csak románul), mely Csuzi István, az OTL vezérigazgatója elmondása szerint egyelőre inkább csak buszállomásnak nevezhető, ugyanis az utasok még nem használhatják, mivel nincs meg a működési engedélye.

Csuzi István hangsúlyozta, hogy nem akarnak az engedély megszerzéséig várni, azaz hivatalosan ugyan még nem nevezhető buszpályaudvarnak ez a közel 350 ezer lejes beruházásból felépült létesítmény, de azért mihamarabb kinyitják az épület kapuit az utasok előtt, elmondása szerint legkésőbb jövő hétfőre, de lehet, már mától. A becslések szerint legkésőbb júniusban lesz meg az engedély a létesítmény „hivatalos használatára”, addig pedig naponta csak néhány órán át tarthatnak majd nyitva.

Palyaudvar 1

Tegnap a helyszínen le is fotóztuk az alkalmi órarendet, mely 8–16 óra közötti nyitva tartást ígér az ingázóknak. Csuzitól megtudtuk, hogy a buszpályaudvar az engedély megszerzése után hétköznapokon 5–23 óra között, szombaton és vasárnap pedig 6–22 óra között lesz majd nyitva.

„Jelenleg csak autóbusz-állomásként tudjuk működtetni. Nyilván, az épületet hamarosan használhatják majd az utasok, hogy napsütés, eső, szél ellen védve legyenek, illetve illemhelyek is vannak a beltérben, valamint egy jegyárus pult és információs rendszer is működik majd” – fogalmazott az igazgató. Hozzátette, a kétnyelvű (román és magyar nyelvű) kivetített monitoron a buszok indulási és érkezési időpontja egyelőre nincs összerakva, ugyanis a zónában lévő szállító vállalatoknak be kell jelentkezniük, engedélyt kell kérniük az OTL-nél ezek egyeztetéséhez. Pontosabban közölniük kell, milyen menetrend szerint érkeznének, indulnának a buszok. „Egyes sajtótermékekben megjelent, hogy káosz lesz itt, de pontosan az a célunk ezzel az engedélyeztetéssel, hogy hivatalos menetrend szerint, és legálisan működjön a buszállomás. Minden megállónak van egy bizonyos kapacitása. Ennek a pályaudvarnak például hat peronja van. Ezért kell egy működési grafikont összeállítanunk: aki először bejelentkezik, az élvez prioritást. Amennyiben beteltek a peronok, a következő kérvényezőnek változtatnia kell a menetrendjén, vagy más megállóhelyet kell keresnie, ami akár pluszköltséget vagy kényelmetlenséget jelenthet az adott cégnek, illetve az utasoknak” – fogalmazott Csuzi, hozzátéve, hogy ez a rendszerezés és a járatok beillesztése hiányzott a váradi ingázóknak.

Palyaudvar 3

Az igazgató összegezte, hogy a leltári átadás tegnap megkezdődött, és legkésőbb hétfőn nyitnak. Még zajlik a videorendszer beállítása, és még a kritikus pontokra fókuszálják a térfigyelő kamerákat. Továbbá kikerülnek még a peronokra a kijelzők, melyeken románul és magyarul is olvasható lesz a menetrend.

Kérdésünkre, hogy a pályaudvar homlokzatára miért ismét csak románul írták ki a létesítmény nevét, figyelmen kívül hagyva a magyar kisebbség nyelvhasználati jogát, Csuzi István azt mondta, azért, mert „nem volt elég hely”. Arra talán nem is gondoltak, hogy ha egy kicsit kisebb a román felirat, elfért volna a magyar nyelvű is…

Sükösd T. Krisztina