Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Pályán a kosárlabdacsapat

A magyar bajnokcsapat ellen mutatkozik be szurkolóinak a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabda együttese. Ma 18 és holnap 17 órától a Szolnoki Olaj KK lesz a váradiak ellenfele az Antonio Alexe Sportcsarnokban.

Öt éve a szolnokiak részt vettek az Antonio Alexe Emléktorna első kiírásán

Öt éve a szolnokiak részt vettek az Antonio Alexe Emléktorna első kiírásán

Cristian Achim edző együttese eddig két felkészülési találkozón lépett pályára, mindkettőt elveszítette, a Kolozsvári UTB, illetve a Târgu Jiu-i Energia ellen. A ma esti ellenfél a sokszoros magyar bajnok Szolnoki Olaj KK lesz, amely az elmúlt négy évben Eurochallenge Kupa elődöntőt játszott, emellett, a legutóbbi két idényben az Adria Liga mellett a második számú európai kupában, az Eurocupban kapott szereplési lehetőséget.

A Tisza-partiakat és a házigazda váradiakat egy “híd” köti össze, amely nem más, mint az egykori kiválóság, Antonio Alexe, aki a Nagyváradi Dinamóban kezdte pályafutását, majd alapembere és vezéregyénisége lett a szolnoki együttesnek is. Toni Alexe és Şerban Sere, a VSK jelenlegi menedzsere 2005-ben “támasztották fel” a váradi férfi kosárlabdacsapatot, megalapítva a Nagyváradi Atlétikai Club néven szereplő gárdát, amely két év alatt felkerült a román élvonalba. Azóta bronz- és ezüstéremig jutott a VSK, amely az Eurochallenge Kupában is kipróbálhatta magát.

A ma 18 órától kezdődő találkozó előtt tartják a váradi csapat hivatalos bemutatását, ez utóbbit nagy érdeklődéssel várják a helyi szurkolók, főleg a visszatérő csapatkapitány, William Franklin visszatérését. A hírek szerint szolnoki drukkerek szintén elkísérik majd a csapatot az edzőmeccsre. Holnap, 17 órától, ismét találkozik egymással a két gárda.