Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Pályán a Bihar FC

Közel három hónapos szünet után térnek vissza a labdarúgópályákra a másod- és a harmadosztályú csapatok. A Bihar FC és a szintén váradi Luceafărul is hazai közönség előtt debütál az új idényben.

A másodosztályú váradi gárda helyzete korántsem irigylésre méltó, hiszen a múlt heti biztató hírek egyelőre nem nyertek megerősítést. Az új elnökről, Mihai Giurgiról olyan információk kaptak szárnyra miszerint cégei veszteségesek, így nem tudja kifizetni a váradi klub közel egymillió euróra rúgó adósságát. A Bihar FC kedden délután pályára lépett a Román Kupában (mint arról tegnap beszámoltunk, a piros-kékek 2–1-re kikaptak a Fugyivásárhelyi SK-tól), holnap pedig bajnoki meccsen debütálnak a Bodola Gyula Stadionban.

A szurkolók anyagi segítségében bízik a Bihar FC a holnapi meccsen

A szurkolók anyagi segítségében bízik a Bihar FC a holnapi meccsen

 

Lenni vagy nem lenni

Az ellenfél a Mioveni-i SK lesz, de mivel a Bihar Megyei Tanács nem szavazott újabb anyagi gyorsmentő-csomagot a klubnak, ezért könnyen elképzelhető, hogy a holnapi meccs költségeit sem tudják előteremteni a vezetők. Hogy a klub ki tudja fizetni a játékvezetők és a megfigyelők tiszteletdíját körülbelül nyolcezer lejre van szüksége, plusz az orvosi ügyelet díja és egyéb járulékos költségek. A szurkolók segítségével (nyolcszáz fizető néző előteremtheti a szükséges összeget) megmenthető lenne a bajnoki rajt, az már más kérdés, hogy az utolsó pillanatban összeverbuvált csapat biztos „áldozatnak” számít a mioveniek elleni csatában. A Bihar FC vezetői bérleteket is piacra dobtak, az egész idényre érvényes belépő ára 100 lej, ám sok focikedvelő tétovázik a jelenlegi helyzetben, hiszen míg a klub jövője nem tisztázott, addig nem lehet tudni, hány meccsre szól majd a bérlet. Amennyiben szeptember végégi nem törlesztik az elmaradt köztartozást (kb. 400 ezer eurót), akkor a klub csődbe megy, így csapatait kizárják minden bajnokságból. A meccsbelépő 10 lejbe kerül, a 14 évnél fiatalabbak ingyen mehetnek be, ám a nyugdíjasoknak idéntől ismét fizetniük kell.

 

Meccs Szentmártonban

A harmadosztályban szereplő két bihari csapat közül az újonc Nagyváradi Luceafărul játszik hazai pályán a nyitófordulóban. Muzsnay Zsolt és Kiss Sándor edzők csapata a Csíkszeredai AFC-t fogadja, amelynek edzője a Bukaresti Rapid volt kiválósága, Illyés Róbert. A találkozóra holnap, 18 órától kerül sor Váradszentmártonban. A váradiak legjobb góllövőjük, Constantin Roşu nélkül vágnak neki az idénynek, aki nemrég a román élvonalban szereplő Botoşani-i FC-hez igazolt, amelynek mezét már magár is öltötte a Târgu Jiu ellen hazai pályán elszenvedett 2–0-s vereséggel záruló meccsen. A Fugyivásárhelyi SK Máramaros megyében, egy másik újonc vendégeként kezdi meg szereplését az új idényben.

 

Változás a harmadosztályban

Két nappal a rajt előtt megváltozott a harmadosztály programja, ugyanis a Tordai Aranyos csapatát kizárták a bajnokságból, emiatt minden fordulóban két gárda állt volna. A változás nem érinti a holnapi nyitófordulót, ám azt követően már nem érvényes a tegnapelőtti lapszámunkban leközölt menetrend (az őszi idény helyes programját jövő héten leközöljük). A Fugyivásárhelyi SK és a Váradi Luceafărul szeptember 19-én, Váradalpáron találkozik egymással a negyedik fordulóban.

Élesden lépnek pályára a diószegiek

Élesden lépnek pályára a diószegiek

 

Hétvégi fociprogram

A másodosztály nyugati csoportjának nyitófordulójában, holnap, 11 órától: Tatrangi Unirea–Pankotai Şoimii, Aradi UT Öreg Hölgy–Medgyesi Gaz Metan, Târgoviştei Chindia–Kolozsvári Universitatea, Váradi Bihar FC–Mioveni-i SK, Resicai Metalul–Szatmári Olimpia, Karánsebesi FC–Râmnicu Vâlceai VSK, Nagybányai FC–Brassói FC.

A harmadosztály ötödik csoportjának nyitófordulójában, holnap, 18 órától: Bălani Luceafărul–Máramarossziget, Szászrégen–Zilahi FC, Váradi Luceafărul–Csíkszeredai AFC, Dési Unirea–Kolozsvári Sănătatea, Zsuki Unirea–Radnóti SK, Receai Comuna–Fugyivásárhelyi SK, Székelyudvarhely–Galdai Industria. A Tordai Aranyos szabadnapos.

A megyei első osztály második fordulójában, holnap: Élesd–Diószeg (11 órától a felnőttek, 13 órától az ifjúsági csapatok), Váradi Egyetemi FC–Margitta (11 és 13), Belényes–Mihályfalva (11 és 13), Partium FC–Bors (11 és 13 Hegyközpályiban), Nagyszalonta–Harangmező (15 és 17), Cécke–Madarász (17 és 15), Vaskohsziklás–Keményfok (17 és 15), Bihar FC II–Biharszentandrás (11 és 13, Motorul pálya).

A megyei másodosztály első csoportjában, holnap, 18 órától: Székelyhíd–Frontiera, Bihar–Váradszentmárton, Hegyközszentmiklós–Vársonkolyos, vasárnap, 14 órától: Rév–Fugyivásárhely II, 18 órától: Alsólugas–Hegyközpályi, Barátka–Tataros, Sportiskola–Esküllő, Mezőtelegd–Berettyószéplak.

A megyei másodosztály második csoportjában, holnap, 11 órától: Feketebátor–Biharrósa, vasárnap, 11 órától: Köröstarján–Tulka, Körösszeg–Bontesd, 18 órától: Cséffa–Gyapju (Inándon), Bihardobrosd–Biharkaba (Lankáson), Gurány–Vaskoh (Alsópolyénben), Liberty–Mácsapuszta (Kosgyánban), Illye–Alsókocsoba.