Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Palahniuk a román társulat színpadán

A nagyváradi Regina Maria Színház Iosif Vulcan Társulata Chuck Palahniuk egyik regényét, a Fulladást viszi színpadra Fulladás (Egy krónikus öngyilkos naplója) címmel Ovidiu Caiţa feldolgozásában, mely január 21-én, vasárnap 19 órakor lesz először megtekinthető.

Daniel Vulcu, Ovidiu Caiţa és Andrei Raicu

Daniel Vulcu, Ovidiu Caiţa és Andrei Raicu

 

A nagyváradi román színtársulat legújabb országos premierjére és annak januári előadásaira, a Fulladás című Palahniuk-regény Ovidiu Caiţa által adaptált darabjára máris minden jegy elkelt.

Amint arról Daniel Vulcu, a színház igazgatója tegnap beszámolt, egy fiatal rendező alkotása lesz bemutatva, aki már több alkalommal működött együtt a helyi társulattal. Ovidiu Caiţa elárulta, hogy mindig is nagy rajongója volt az amerikai írónak, aki a 20. és 21. század generációi számára egy igen fontos név, hiszen sajátságos narratív stílusban, töredezetten és sok humorral szól aktuális problémákról. A történet főszereplője a szexfüggő Victor Mancini, aki találékony szélhámossá válik azért, hogy szanatóriumban kezelt édesanyjának biztosítsa a folyamatos ápolást.

A darab díszleteit és jelmezeit Oana Cernea készítette, aki harmadik alkalommal működik együtt a rendezővel, míg Andrei Raicu, aki a film hangzásának megtervezéséért felelt, először dolgozik együtt a Iosif Vulcan Társulattal. A 16 éven aluliaknak nem ajánlott előadásban Richard Balint, Alin Stanciu, Eugen Neag, Corina Cernea, Anda Tămăşanu, Georgia Căprărin, Denisa Vlad, Mirela Niţă Lupu, Adela Lazăr, Pavel Sîrghi, Lucia Rogoz, Răzvan Vicoveanu, Şerban Borda, Sorin Ionescu és Ciprian Ciuciu láthatóak.

A februári előadásokra (1., 6. és 7.) jegyek a színház pénztáránál igényelhetőek, keddtől péntekig 12 és 18 óra, hétvégén pedig 10 és 13 óra között, valamint a www.biletmaster.ro oldalon.

Szamos Mariann

 

Charles Michael (Chuck) Palahniuk (1962. február 21.) amerikai szatirikus regény- és újságíró, a Washington állambeli Pascóban született, felmenői Ukrajnából származnak. Hírnevét a Harcosok klubja című regénye alapozta meg, amelyből film is készült. Fulladás című negyedik regénye 2001-ben, ennek filmadaptációja pedig 2008-ban jelent meg.