Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Pajzán versek alteregóktól

Érosz egén (Heten meg én) címmel jelent meg Pataki István legújabba, pajzán verseket tartalmazó kötete, melyet pénteken mutattak be a Partiumi Keresztény Egyetem Bartók-termében.

Osztálytársak voltak Pataki Istvánnal, így első zsengéitől ismeri, mondta Sándor Lajos lelkipásztor, aki a költő emberi érdemeinek méltatása mellett felolvasta a kötet fülszövegét és dr. Ködöböcz Gábor irodalomtörténész méltatását is. A Tőkés László EP-képviselő és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács támogatásával megjelent kötet tervezése Mohácsi László Árpád munkája, hangzott el a köszönetnyilvánítások során. A kötetből számos verset is felolvasott Pataki István, aki tulajdonképpen „hetedmagával” írta a verseket, hiszen a kötetben mind a hét alteregója hangot kap. Így a pajzán verseket Pataki István mellett Stefan Backer, Ráyár Aruud, Husselinen, Doefcoedemus, Styepán Sztyepánovics Punczynszkij, Veszejtené Vesszy Amely úrhölgy és Kemlő vezér jegyzi.

Az est során, szó esett Pataki István december 12-ére tervezett szerzői estjéről és a készülő Ha farkast kiáltanék című kötetről is, végül a szerző dedikálta a verseskönyveit.

F. N. L.

Sándor Lajos és Pataki István

Sándor Lajos és Pataki István