Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ovisok kertészkedtek az idősekkel

Rendhagyó szabadtéri programot szerveztek hétfőn a Caritas Catolica által működtetett nagyváradi Szent Erzsébet Szociális Gondozóközpont kertjében, ahol a bentlakó szépkorúak közösen kertészkedtek a hozzájuk vendégségbe érkező Szent László-óvoda középső csoportos gyermekeivel. A kicsik Szabó Emese és Vajna Ágnes óvónők vezetésével előbb rövid verses műsort mutattak be az idősotthon kertjében, majd két csoportra osztva különböző tevékenységekben vettek részt.

ovisok 1

Míg a csapat egyik fele a bentlakók vezetésével az otthon kertjének növényvilágával és a komposztkészítés módszerével ismerkedett meg, addig a másik fele asztalhoz ült az intézmény verandáján és apró edényekbe búzamagot ültetett, majd az így kialakított miniatűr dombon műanyag poharak és pálcikák segítségével a húsvéti ünnepkör jellegzetes szimbólumait, a sírboltot és a keresztet formázták meg.

A tevékenységet mindkét fél rendkívüli módon élvezte. A szépkorúak gyermeki lelkesedéssel gyúrták, öntözték a földet az óvodások oldalán.

Sz. G. T.