Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ötvenéves járdákat térköveztek Érmihályfalva központjában

Két éve már, hogy az érmihályfalvi önkormányzat a városközpont felújításán dolgozik, bár a városvezetésre nagyon ráillik az a mondás, miszerint lassan érünk messzire.

Térköves lett a főutca

Térköves lett a főutca

Az elmúlt két esztendőben mintegy 180 négyzetméteren tettek térköveket a Márton Áron utca központi szakaszán. A járda szélén  babérmeggy-sövény választja az úttesttől a járókelőket, ugyanakkor az átelleni utcaszakasz gidres-gödrös járóalkalmatossága is városhoz illő arculatot kapott.
A kora őszön kezdődött el a főtér újabb részének rendbetétele is. A Hazaváró Édesanya szobra és a Móka-patak közötti járdaszakaszra is térkövek kerültek. Az önkormányzat saját költségvetésből fedezte a munkálat kiadásait, ami a következőket foglalja magába: a járda és a virágágyások közötti bejárók térkövezése, világítótestek felszerelése, padok és kukák kihelyezése, valamint a főutcai fasor lecserélése tujáról gömbakácra, amit sokan nem díjaztak ugyan, mint ahogyan azt sem, hogy a városrendezés eme döntését nem bocsátották közvitára.

Többnyire megoldották az esővíz elvezetést is (kevésbé a régi városháza előtt), a földdel feltöltött virágágyásokba pedig az évszaknak megfelelő virágok kerültek – már most is.

A munkálatok befejezését októberre tervezték, amit sikerült is betartani.

S. É.