Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ötvendeszer avattak bajnokot a kézilabda Ér-Kupán

szalacs elso a lanyoknal er kupa 2013

Címvédéssel zárult a hétvégén, Érkeserűben megrendezett Ér-kupa elnevezésű kézilabdatorna, amelyen nyolc érmelléki település iskolájának csapata mérte össze tudását.

 

Az eseményről Szász László, a Bihar Megyei Kézilabda-egyesület (BMKE) főtitkára, az Ér-kupa elkötelezett támogatója tájékoztatta lapunkat. A közigazgatásilag Kiskerekihez tartozó falu iskolájának udvarán a pénteki nyitónap előtt nem sokkal sikerült leaszfaltozni a kézilabdapályát, így immár az Érmellék szinten minden résztvevő településén búcsút inthettek a poros, esetenként sáros játéktérnek.

A küzdelem ezúttal is elszánt, helyenként látványos volt, a pálya széléről közel kétszáz sportkedvelő buzdította a csapatokat. A hagyományokhoz híven a résztvevő együttesek öltözőjeként a helybéli iskola osztálytermei szolgáltak, az étkeztetéséről a házigazdák gondoskodtak.

 

Szalacsi címvédés

 

A lányoknál és a fiúknál is címvédés történt, miután a szalacsi csapat mindkét döntőt megnyerte az albisiakkal szemben. A lányoknál 7–3, a fiúknál 30–14 volt az eredmény a Rácz Barna által irányított szalacsi iskolások javára. A további sorrend, a lányoknál: 3. Érbogyoszló, 4. Éradony, 5. Ottomány, 6. Kiskereki, 7. Érkeserű, 8. Érszöllős; a fiúknál: 3. Ottomány, 4. Érszőllős, 5. Érbogyoszló, 6. Éradony, 7. Érkeserű, 8. Kiskereki. Az aranyérem mellett több különdíjat is a bajnokcsapat tagjai kaptak, Egri Mónika és Mező Adrián lett a gólkirály, Kéri Barbara és Sajó Márk pedig a legjobb játékosnak járó díjat vihette haza. A kapusok közül a szalacsi Lakatos Arnold (tavaly is díjazva volt) és az albisi Bakó Franciska volt a legjobb. A sportszerűségi díjat Kiskereki (a lányoknál) és Érszőllős (a fiúknál) kapta meg.

A szalacsi lánycsapat tagjai: Nagy Eszter, Kolák Annamária, Smole Kamilla, Tarr Gyöngyi, Sós Barbara, Magyar Patrícia, Magyar Anett, Magyar Valéria, Rézműves Liliána, Tarr Noémi, Birtás Tímea, Szántó Amarillisz, Kéri Barbara, Egri Mónika.

A fiú bajnokcsapat összeállítása: Szántó Mátyás, Dankó Máté, Szilágyi Róbert, Farkas Tamás, Tőkés Szabolcs, Horváth Szabolcs, Dandé Dávid, Somogyi Máté, Dana Szabolcs, Dana Imre, Körősi Adrián, Kuzmányi Csaba, Lakatos Arnold, Pázmán András, Sajó Márk, Mező Adrián.

A résztvevőket Nyíri Sándor és Botházy Nándor, a megyei RMDSZ sportért felelős alelnöke díjazták, míg Szász László, a BMKE (elnök Pavel Mercea) részéről egy-egy labdát adott át a legjobb három csapatnak, illetve egy, már hagyománynak számító zászlót minden résztvevő együttesnek. A létavértesi kézilabdacsapat edzője, Balogh Sándor üdítőt és édességet tartalmazó csomagot adott át minden résztvevő játékosnak.

 

Díjazták az elindítókat

 

Nyíri Sándor, Kiskereki polgármestere és Sztretye Erika iskolaigazgató díszoklevelet adott át az Ér-kupa kezdeményezőinek. A listán több név is szerepelt, közülük azonban csupán öten, Babos Endre, Kovács Mihály, Páll József, Pete Sándor és Szász László tudták személyesen csak átvenni az elismerést. Illendő azonban mindenkit megemlíteni, aki részt vállalt Bihar megye legrégibb kézilabda-versengésének létrehozásában, így a listán szerepelt még: Molnár Pál, Kiss István, Papp Zoltán, Szűcs György, Török Árpád és Török Ferenc. Közülük sajnos többen már nem érhették meg a jubileumot.

Jövőre Szalacs lesz a torna házigazdája, a község két csapata így hazai pályán folytathatja győzelmi sorozatát.

Boros Péter

szalacsi kezilabdazok er kupa 2013

A szalacsi lányok és fiúk ezúttal sem találtak legyőzőre az Ér-kupán