Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ötödikek lettek a románok Szerbiában

Szerbiában szerepelt a román férfi vízilabda-válogatott a hétvégén, ahol egy felkészülési tornán vett részt. A közelgő kazanyi világbajnokságra készülő csapatok Nisben mérték össze erejüket, s bár a románok nem vb-résztvevők mégis meghívást kaptak a tornára.

Dejan Sztanojevics szövetségi kapitány együttesében hat váradi pólózó kapott helyet, mindannyian gólt szereztek a tornán.

roman ferfi polocsapat

A csoportkört a spanyolok elleni négygólos (10–6) vereséggel kezdte a román csapat, amelynek góljait Tiberiu Negrean (3), Mihnea Gheorghe (mindketten a nagyváradi VSK-Digi tagjai), Oanta (2) és Ghiban szerezték. Az oroszok ellen három góllal nyert a Sztanojevics-csapat (11-8), amelyből Mihnea Gheorghe (4), Cosmin Radu (3), Mihnea Chioveanu (2), Ramiro Georgescu (1) és Dimitri Goanţă (1) volt eredményes. A szerbektől a vártnál nehezebben kapott ki a csapat (9–6), amelynek góljait Negrean 3, C. Radu, M. Gheorghe és R. Georgescu lőtték. A Kínát két góllal (11–9) legyőző román csapat (a gólokat C. Radu 3, Negrean 2, Oanţă 1, Chioveanu 1, Goanţă 1, R. Georgescu 1, Giban 1 és Alex Popoviciu szerezték), harmadik lett csoportjában, így Németországgal mérkőzött meg a torna utolsó napján. Az egygólos (9–8) sikernek köszönhetően Románia ötödik helyen zárta a tornát. Az utolsó meccsen Negrean (2), Gheorghe (2), C. Radu, Ramiro Georgescu és Ghiban mellett, további két váradi, Andrei Creţu és Alex Popoviciu is feliratkozott a gólszerzők listájára.

A vb előtti utolsó komoly felkészülési tornát Montenegró nyerte, de csak ötméteresekkel, míg a hazai pályán játszó szerbek harmadikok lettek, miután a spanyolokat verték büntetőkkel 10–9-re. A szerbek a csoportban csak másodikok lettek, miután ötméteresekkel kikaptak a görög0ktől. A fináléban szintén az ötméteresek döntöttek, ebben a montenegróiak bizonyultak jobbnak a görögökkel szemben, 12–10 arányban.

A torna végeredménye: 1. Montenegró, 2. Görögország, 3. Szerbia, 4. Spanyolország, 5. Románia, 6. Németország, 7. Oroszország, 8. Kína.