Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ötlet?!

Néha, nagy ritkán, ha a tévé, rádió, könyvek, újságok, folyóiratok, napi teendők megengedik, gondolok erre-arra. Főleg a tévéadások késztetnek gondolkodásra. Újabban elég gyakran s elég rámenősen követelik egyesek a kormány leváltását. Az új elnököt támogatók követelik a jussukat. Érthető: valamit valamiért. Állítólag már árnykormányt is alakítottak. Nem panaszkodhatunk, ezek szerint már két kormányuk van.

Erről aztán eszembe jutott, hogy ezt még lehetne fokozni, méghozzá nagyon előnyösen. Meg kellene alakítani a külkormányt, amolyan eurokormányt. A kormányfő lehetne, mondjuk Popesco Gonzales, Spanyolországban született, román kivándorlók gyermeke, pénzügyminiszter Svájcból, művelődési miniszter Franciaországból, vallásügyi miniszter Olaszországból, hadügyminiszter Németországból és így tovább. Természetesen mind román kivándorlók leszármazottjai. Nem lenne gond az europénzek lehívása, inkább lenne az, az elköltése. No de ahol annyian és annyit lopnak, mint nálunk, ez is megoldódna. A választásokat is könnyedén el lehetne intézni. Jelenleg van két és fél-hárommillió, külföldön dolgozó román. Nekik vannak rokonaik, barátaik, ismerőseik. Vegyünk egy átlagot, mondjuk négyet. Ha egységesen a külföldön dolgozókkal szavaznak, ez legalább tízmillió szavazatot, tehát biztos győzelmet jelent. Még csalni se kell!

Ábrándozás az élet… jobb, ha abbahagyom, mielőtt valaki komolyan venné az ötletemet. Megnézhetném magam, ha megorrolna rám valamelyik hazai kormány!

Szegedi László