Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ötcsillagos szálloda nyílt Félixfürdőn

Szombaton nyitották meg Félixfürdőn Románia legkorszerűbben felszerelt élményfürdővel és a legújabb technikával ellátott, gyógykezelési lehetőségeket kínáló ötcsillagos szállodáját, a Lotus Therm Hotelt.

Délelőtt a sajtó képviselői járhatták be a visszafogott eleganciájú luxusszállót, annak szobáit, fedett és szabadtéri aquaparkját, szaunáit, jégtermét, a gyógykezelési komplexumot stb. Florian Serac, a Turism Lotus Felix Rt. vezetője elmpndta, hogy a szálloda, melyet a hazai öt regionális Pénzügyi Befektetési Társaságból (SIF) négyen támogattak, reményei szerint új fejezetet nyit a romániai turizmusban. A 29,3 millió eurós befektetésnek tehát öt részvényese van: a Turism Lotus Felix Rt., a SIF Transilvania Braşov, a SIF Oltenia Craiova, a SIF Muntenia Bucureşti és a SIF Moldova Bacău.

otcsillagos 2

A Lotus Thermben 262 személyt tudnak elszállásolni, összesen 182 szobában. Ezek közül 79 egyszemélyes, 37 kétszemélyes, 3 pedig mozgássérülteknek lett kialakítva. ezen kívül van 39 apartmanjuk és egy-egy VIP, Honeymoon, Gold és Blue szobájuk is. A hotel hetedik emeletén a VIP luxusapartmanból hatalmas terasz nyílik, ahonnan csodás panoráma tárul elénk, illetve ugyanitt egy szabadtéri jakuzzi is található.

orcsillagos 1

A szálloda parkolója 210 férőhelyes, és mind onnan, mind a hotelből (innen csak az ott elszállásoltaknak) belépés nyílik az élményfürdőbe, ahol 14 medencét lehet kipróbálni. Van termálvízzel és rendes hálózati vízzel feltöltött is, gyerek- és felnőttekmedence egyaránt. A medencék egy része fedett helyen található, ám nyáron a tetőszerkezet kinyitható. Két hatalmas csúszda is van.

A gyógykezelést illetően megtudtuk, hogy az egészségbiztosító (CAS) csupán kétcsillagos szállodáig biztosítja a támogatást, tehát itt kizárólag önköltségre gyógyulhatnak az emberek. Az élményfürdőbe a belépő ára Serac elmondása szerint 350 lej lesz egy napra. A hotelben egy éjszaka pedig két személyre reggelivel és vacsorával, illetve szabad belépéssel az élményfürdőbe kb. 350 lejbe kerül.

További részletek (ünnepségek szervezése, turistacsoportoknak való kedvezmények stb.) a hotel www.lotustherm.ro honlapján találhatók.

Sükösd T. Krisztina