Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Öt virágkocsi jön Nagyváradra

Debrecenben az augusztus 20-i virágkarneváli menetben 14 feldíszített virágkocsit láthat majd a közönség, köztük Debrecen és Nagyvárad közös kocsiját, amely négy másik kompozícióval együtt augusztus 21-én ott lesz a Nyitott ablak Európára elnevezésű felvonuláson is Nagyváradon.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere és Mihai Jurca, a nagyváradi turisztikai hivatal igazgatója emlékeztetettek rá, hogy a két megyeszékhely 1992-ben létesített testvérvárosi kapcsolatot, és 18 éve ünneplik közösen augusztus 20-át. A debreceni Kölcsey központban már látható a Nagyvárad testvérvárosaiban élő fotóművészek kiállítása, amelyet a Szent László év keretében nagyvárad önkormányzattal együttműködve rendeztek.

A debreceni virágkarnevál Szent Koronát ábrázoló virágkocsiját egyébként az esztergomi bazilika mellett augusztus 15-én áldotta meg Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.