Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Őszülő hajjal és ifjú lélekkel álmodni

Hangulatos, tartalmas, bő másfélórás műsorral ünnepelte a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete kedden az idősek napját, ugyanakkor a kórusuk tízéves megalakulását is. Az eseménynek a nagyváradi Ady Endre Líceum adott otthont.

Az ünneplőt öltött kórustagok kiválóan szerepeltek Boros Beatrice karnagyuk vezetésével

Az ünneplőt öltött kórustagok kiválóan szerepeltek Boros Beatrice karnagyuk vezetésével

 

Szilágyi Ibolya, az egyesület vezetője köszöntötte a szép számban érkezetteket, köztük Kiss Törék Ildikó, Molnár Júlia és Meleg Vilmos színművészeket, akik fellépéseikkel mindig színessé teszik rendezvényeiket, illetve üdvözölte Biró Rozália szenátort is. Hangsúlyozta, hogy egyesületük 12 éve alakult a kórusuk pedig idén szeptemberben lett tíz éves. „Az egyesületünk 2005 végén lett bejegyezve, tehát bő tíz éve mi hivatalosan létezünk, éppen ezért úgy gondoltunk, hogy megemlékezünk első elnökünkről, Szombati-Gille Ottóról is, ugyanakkor Pásztai Ottó, volt alelnökünk köszöntőlevelét is felolvassuk, aki most éppen Amerikában van, emiatt nem lehet jelen ezen az eseményen” – fogalmazott Szilágyi Ibolya, hozzátéve, hogy ők voltak azok, akik segítették az egyesület működését, fejlődését. „Idősek lévén elmondhatjuk, hogy bennünket mennyire tisztelnek és megbecsülnek, de úgy gondolom, ahhoz, hogy ez így legyen, nekünk is kell tenni érte valamit: példamutatóan élni, őrizni hagyományainkat” – zárta szavait.

Az Ady líceum díszterme megtelt ünneplőkkel

Az Ady líceum díszterme megtelt ünneplőkkel

 

Nagyot álmodtak

Biró Rozália is felidézte az egyesület létrejöttének kezdeti időszakát. Kifejtette, hogy nagyot álmodtak, és ím, az álmuk megvalósult. Nem hiányzott a lelkesedés, és bebizonyították, hogy őszülő hajjal, több évtizeddel a vállukon is lehet gyermekként vagy ifjúként álmodni. „Az idősek napja, hónapja, vagy inkább a tapasztaltabbak hónapja alkalmából köszöntöm önökben a gyermeket és az ifjút. Hagyják lelkükben szabadon szárnyalni azt az ifjút, aki mindannyiunk lelkében ott van, mert ezek az álmok visznek bennünket előre. Minden egyes mosoly, minden egyes odafigyelő pillanat, minden egyes jó szándékkal elmondott gondolat támaszunk lehet azon az úton, amelyen haladunk.” – hangsúlyozta Biró Rozália. A kórus egy évtizedes fennállását is üdvözölte, elmondva, hogy tudja, milyen az, amikor belőlünk szól a zene, és látja a kórustagok szemében azt az örömet, hogy részei ennek a zenének és ezt az örömet megoszthatják mindenkivel.

Biró Rozália

Biró Rozália

 

Újabb tagokat várnak

Szilágyi Ibolya ezután arra is kitért, hogy a kezdetekben sokkal több aktív tagja volt az egyesületüknek, mint most. „Szeretnénk, ha bővülne az egyesületünk, és jönnének új tagok, akik ötleteikkel részt vennének a kézműves köreinken, esetleg a tánccsoportunkat is bővítenék, és tervezzük egy színjátszó-csoport létrehozását is, és az irodalmi kör folytatását, melyet az idén sajnos nem tudtunk megtartani.” – részletezte az elnök.

Ezt követően felolvasták Pásztai Ottó alapító tag köszöntő levelét, aki nem tudott részt venni az eseményen, mert jelenleg Amerikában van családi látogatáson.

A köszöntőbeszédek után az egyesület kórusa lépett fel, csodás hangulatot teremtve, és a dalok között egy-egy alkalomhoz illő szavalat is elhangzott.

Meleg Vilmos

Meleg Vilmos

Az esemény végén Kiss Törék Ildikó, Meleg Vilmos és Molnár Júlia színművészek koronázták meg felolvasásaikkal, előadásaikkal az eseményt, mely szeretetvendégséggel, kötetlen beszélgetéssel zárult.

Sükösd T. Krisztina