Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Őszi felvételi: több hely a Nagyváradi Egyetemen

Nagyon jó hírt közölhetünk a frissen leérettségizett diákokkal és mindazokkal, akiknek nem sikerült a nyári időszakban felvételt nyerniük az egyetemre, ugyanis a Nagyváradi Egyetem által kiadott közleményben az a hír szerepel, hogy több helyet biztosítanak a jövendőbeli hallgatóknak.

oszi felveteli

A közleményben olvasható, hogy az egyetem négy karát bővítették ki. A négy kar pedig az elektromérnöki és informatika kar, amelyen az infomatika szakán kapott pluszba 10 helyet (eredetileg 35 hely állt a felvételizők rendelkezésére, mostmár ez a szám 45-re nőtt), ugyancsak az elektromérnöki és informatika szakon belül az alkalmazott informatika szak 15 hellyel bővült (eredetileg 30 hely volt, mostmár 45). A bölcsészettudományi karon a helyek számát megduplázták: angol nyelv és irodalom-idegen nyelv és irodalom vagy román nyelv és irodalom szakon eredetileg 50 hely várta a felvételizőket, a szeptembertől pedig már 100 hely lesz. Az orvostudományi és gyógyszerészeti karon lévő 140 hely a nyári felvételi alkalmával megtelt, ezért a Nagyváradi Egyetem ezen a karon is kibővítette a helyek számát tízzel, tehát a 2017/2018-as tanévben már 150 hallgató fog tanulni ezen a karon.

K. B. Cs.