Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Őszi és téli kulturális programok

A Várad kulturális folyóirat és a Holnap Kulturális Egyesület őszi, illetve téli rendezvényeiről (Holnap Feszt, Törzsasztal, Könyvmaraton, könyvkiadási tervek) számoltak be tegnap délután a szervezetek vezetői: Simon Judit, a Holnap Kulturális Egyesület elnöke, Szűcs László, a Várad folyóirat igazgatója és Tasnádi-Sáhy Péter, a Várad irodalmi rovatának szerkesztője.

oszi es teli

Szűcs László a kínálattal kapcsolatban mindenekelőtt azt emelte ki, hogy a 15 éves Várad folyóirat és a most szeptemberben megjelenő 150. lapszám megünneplése végett egy tartalmas beszélgetés kap helyet a Holnapfeszten (szeptember 21-23) belül, míg Simon Judit a rendezvény két partnerintézményének és szervezetének a nagyváradi Szigligeti Színházzal való szoros kultúraéltető -és gyarapító együttműködését és természetes szimbiózisát említette meg.

Tasnádi-Sáhy Péter, az Élő Várad – a fiatal, helyi író-költő nemzedéknek bemutatkozási lehetőséget kínáló mozgalom – ötletgazdája, a külvilág felé nyitást nevezte meg a projekt őszi irányának, például azáltal, hogy a Holnapfeszt keretén belül vendégül látják a Fiatal Írók Szövetségének (FISZ) szerzőit.

A részletes programokról holnapi lapszámunkban tájékoztatunk.

Szamos Mariann