Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Összefogás Tulipán Kalákában

A berettyószéplaki református egyházközség égisze alatt fogott össze a helyi RMDSZ és az MPP, hogy a református egyház területén egy közösségi házat építsenek. A Bihar Megyei Tanácstól erre a célra már kaptak is támogatásként egy kezdő tőkét, melyből megkezdhetik a munkálatokat. A megvalósításhoz szükséges építkezési anyagokat támogatásokból, pályázatokból szeretnék előteremteni, ugyanakkor a kétkezi munkát a helyi magyar közösség vállalta fel önkéntes alapon, ezzel is csatlakozva a megyei Tulipán Kaláka mozgalomhoz. A helyi csapatban mindenkit várnak politikai, felekezeti hovatartozás különbségtétele nélkül, hisz a „Magyar Háznak” tervezett közösségi tér a helyi, és nemcsak, magyar közösséget igyekszik majd szolgálni.

Osszefogas (1)

Borsi Lóránt ügyvezető alelnök ottjártakor területrendezéssel indult a nagyszabású vállalkozás, melynek első mozzanata a legutóbbi templomfelújítás alkalmával lecserélt régi cserepeknek az elszállítása volt. Bede Ferenc tiszteletes elmondása szerint az esetlegesen még felhasználható kiválogatott cserepeket, az arra rászorulóknak adományozza a református egyházközség. Borsi Lóránt a helyszínen az összefogás fontosságát hangsúlyozta köszöntőjében. Mint mondta: „Legyen ez a projekt a beretyószéplaki magyarság összefogásának a szimbóluma, hogy ez a közösen tervezett és épülő „ház”, valóban a magyar összefogás háza legyen.” Az első napi munka végül bográcsozással és koccintással zárult a szervezőknek köszönhetően. Következik a folytatás!

osszefogas (2)