Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Orvosi ügyeletek, gyógyszertárak nyitva tartása

A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) a karácsonyi és szilveszteri ünnepek alatt folyamatosan biztosítja az orvosi ügyeletet a megye egész területén, derült ki az intézmény tegnap nyilvánosságra hozott közleményéből. December 24–26., illetve december 31. és január 2. között a megyei mentőszolgálat munkatársai és a SMURD rohammentősök is teljes létszámmal tartanak állandó ügyeletet, őket a 112-es segélyhívó számon lehet hívni.

orvosi

A nagyváradi Pelican kórház mentőszolgálatától és betegszállítóitól is segítséget lehet kérni az ünnepnapokon, őket a 0259/962-es telefonszámon lehet utolérni. A Gavril Curteanu Városi Kórházban (Vitéz János/Corneliu Coposu utca 12. szám) az ünnepek alatt sürgősségi ügyeletet tartanak, amit a betegek folyamatosan igénybe vehetnek. Ugyanitt munkaszüneti napokon fogorvosi ügyelet is lesz. Nagyváradon nyolc járóbeteg-rendelőben tartanak háziorvosi ügyeletet az ünnepeken: a Cantemir, Medena, Nufărului, Nagytemető (Olimpiadei), Polgárőr (Rovine), Kálvária (Gheorghe Doja), Bölcsőde (Leagănului), Bezerédy Imre (Vlădeasa) utcai körzeti rendelőkben. A megye községeiben, nagyobb falvaiban levő háziorvosi rendelőkben is lesz orvosi ügyelet a karácsonyi és szilveszteri szabadnapok alatt.

Nagyváradon az alábbi gyógyszertárak tartanak nyitva karácsonykor és szilveszterkor: Concordia Gyógyszertár (Nagyállomás tér/Piaţa Bucuresti 2. szám), Farmacia Sanifarm 58 (Fő utca 33. szám) Biovita Gyógyszertár (Fő utca 40. szám), Farmimpex Gyógyszertár (Fő utca 26. szám), Fontana Gyógyszertár (Nadányi/Transilvaniei utca 6. szám, U1-es tömb), Medifarm Gyógyszertár (Ialomiţei, utca 1. szám), Suflet Farm Gyógyszertár (Körös/Tudor Vladimirescu utca 4. szám), Procardia Gyógyszertár (Libertăţii utca 4. szám).

A Megyei Törvényszéki Orvosi Szolgálat is állandó ügyeletet tart mind a karácsonyi, mind a szilveszteri ünnepek alatt, látleleteket vesznek erőszakos bűncselekmények, testi sértés, nemi erőszak esetén. A törvényszéki orvosi ügyeletet az ünnepek alatt telefonon a 0259/419-740-es számon lehet hívni.

A DSP felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ünnepek alatt is legyenek elővigyázatosak az étel és alkoholos italok fogyasztásával. Kérik a lakosságot, kerüljék a balesetveszélyes helyzeteket, például a petárdázást, és alkohol fogyasztása után ne üljenek volán mögé. Ha mégis megtörténik a baj, keressék fel a legközelebbi orvosi ügyeletet vagy hívják a mentőket.

(szőke)