Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Orosz “akadály” a vízilabda BL-kapujában

Elkerülte a „mumusnak” számító olasz Pro Reccót a Nagyváradi VSK-Digi férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája selejtezőjének utolsó fordulójában. A hétszeres román bajnok eséllyel vág neki a Sintez Kazan elleni párharcnak, amely első mérkőzését Váradon játsszák október 26-án.

 

„A román bajnokcsapatnak a Bajnokok Ligájában a helye, még ha voltak olyanok, akik szerint kedvezőbb lesz számunkra az Eurocup szereplés, ahol akár a döntőig is eljuthattunk volna. A csapat fegyelmezett játéka révén csoportgyőztesként zártuk a hétvégi tornát, ez pedig kedvezőbb ellenfelet eredményezett. Orosz csapat ellen már játszottunk idén, igaz az nem a Kazany, hanem a Volgográd volt (a BL-selejtező első fordulójában, Kragujevácon találkozott az oroszokkal a VSK-Digi, a végeredmény 8–8 lett). Egy lépésre vagyunk a BL-kapujától és mindent meg fogunk tenni azért, hogy át is lépjük azt a képzeletbeli küszöböt” – mondta lapunknak Dorin Costrăş, a váradi csapat edzője.

A Sintez Kazany négy győzelemmel és egy vereséggel zárta a BL-selejtesző első körét, amelyben csak a francia bajnok Marseille-től kapott ki (ezt a gárdát a váradiak három góllal múlták felül a Váradon megrendezett tornán), majd a Beldrágban megrendezett négyes csoportban másodikok lettek a szerb bajnok Vörös Csillag mögött. A továbbjutás szempontjából sorsdöntő csatában Sintez épp a Volgogárdot verte meg 15–11-re.

A magyar ezüstérmes Szolnok, amely meglepetésre csak második lett a váradi selejtezőn a horvát Rijekát kapta ellenfélnek. A további két párharcban a szerb Radniccki Kragujevác és a görög Vouliagmeni, illetve az olasz Pro Recco és a BelgárdiVörös Csillag találkozik egymással.

A VSK által legyőzött Szolnok járt a legrosszabban, hiszen a végső győzelemre is esélyes, világsztárokat (köztük a Varga testvéreket) felvonultató Primorje Rijekát kapta ellenfélül.

Az első mérkőzéseket október 26-án, a visszavágókat november 9-én játsszák. A váradiak a Ioan Alexandrescu Uszodában kezdenek. A VSK-Digi–Sintez párharc érdekessége, hogy a Pijetlovics testvérek egymás ellen szállnak majd vízbe, Gojko, a váradi csapat kapusaként, Dusko pedig az orosz együttes tagjaként.

Boros Péter