Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

„Örökös Boldog Iskola” lett a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum 2017 őszén

Iskolánk 2016-ban kapcsolódott be a Jobb Veled a Világ Alapítvány által működtetett Boldogság Intézet nyílt pályázatába, amit minden évben meghirdetnek a magyarországi és határon túli nevelési-oktatási intézmények számára „Boldog Iskola” és „Örökös Boldog Iskola” cím elnyerésére.

orokos boldog iskola 1

2016 októberében a „Boldog Iskola” és 2017 őszén pedig az „Örökös Boldog Iskola” címet nyertük el.

A tíz hónapon át tartó foglalkozások során nagyon sok pozitív élményben volt részünk, és minden óra végén megtapasztalhattuk azt, hogy a boldogsághoz a hálán, az optimizmuson, a kapcsolatok ápolásán, a boldogító jócselekedeteken, az apró örömök élvezetén, a megbocsátáson, a testmozgáson, a megküzdési stratégiákon, a célok kitűzésén és elérésén keresztül juthatunk el.

orokos boldog iskola 2

Az alapítvány 2014-ben indította el Boldogságóra programját, melynek fővédnöke prof. dr. Bagdy Emőke: „Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak”.

Benedek Ramóna
pedagógus