Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Óriástojásokkal jótékonykodtak

Idén ötödik alkalommal rendezték meg a nagyváradi Lotus bevásárlóközpontban a Pro Valore Alapítvány szervezésében az óriástojás-árverést. Az eseménynek ezóttal a Cinema Palace mozi adott otthont.

Az immár hagyományossá vált jótékonysági akció keretében különböző cégek és intézmények méretes és változatos tojásokat építettek meg kreatív módszerekkel, melyeket április 14-től kezdve a bevásárlóközpont folyosóin meg is lehetett tekinteni. A tizenegy pályaművet teganap árverezték el, darabonként 1000 lejes kikiáltási árral, s az esemény bevételét a megyei kórház kardiológia osztályának ajánlották fel. A különböző anyagokból épített tojások mellett néhány ezüsttárgy is kalapács alá került, melyeket Mudura Sándor ajánlott fel saját magángyűjteményéből.

Oriastojasokkal

A tojások közül a legmagasabb áron a nagyváradi börtön rabjai által készített, rácsos hősvéti tojás kelt el 2200 lejért. A legbőkezűbb vásárló a Herald Com Impex vállalat volt, amely több tárgyat is megvásárolt, és összesen 9500 lejt költött a jótékony célra. A második legadakozóbb cég a Dumexim volt. Az esemény során összesen 29 150 lejt gyűjtöttek a kardiológiai osztály számára.

Sz. G. T.