Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Öregek otthonát nyitnak Püspökiben

A nagyváradi helyi tanács csütörtöki rendkívüli ülésén az önkormányzati képviselők egyhangúan megszavazták, hogy tíz évre a Smiles Egyesület ingyenes használatára bocsátják azt a társadalmi reintegrációs központot, amelyet európai uniós pénzből építettek fel Biharpüspökiben. A használati jogért cserében az egyesület saját költségén öregek otthonaként működteti majd a Vám utcán levő épületet, szponzorok és adományok segítségével.

Az otthonban ingyenesen látják majd el a bentlakókat. A haszonélvezőket a Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO) és a Smiles Egyesület közös szociális kutatás alapján választja majd ki – jelentette be Arina Moş, a hivatal igazgatónője. A szerződésbe ugyanakkor az is belefoglaltatik, hogy az egyesület az épületet és az abba vásárolt berendezéseket sem használhatja pénzkereseti célokra, hiszen ezt tiltják az Uniós szabványok is.

oregek

A kérdésben forgó épületet 3, 6 millió lejért építették és 48 személy befogadására alkalmas. A Smiles Egyesület – amely már Nagyszalontán is működtet egy hasonló otthont – október elejétől veszi majd át a biharpüspöki épületet, amelyet az elkövetkező 10 évben vezet majd. A nagyváradi önkormányzat mindössze az otthon őrzésének költségét vállalta magára.

Sz. G. T.