Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Optimistán tekintenek az új idény elé

A Praszler Gyula Stadionban kezdte el az új idényre való felkészülést a Mihályfalvi Unirea labdarúgócsapata. Az első edzésen 20 játékos volt jelent, akiket Fele Attila klubelnök és Szabó Zoltán edző köszöntött, majd rövid eligazítást tartott számukra.

Optimistan Unirea FC kezdes

Egyelőre kivárnak a mihályfalviak, de bíznak benne, ősztől a negyedik ligában játszhatnak
Fotó: érmihályfalva.ro

A keretben jó néhány ifjúsági korú, 16 éves labdarúgó kapott helyet, akik a 2013-2014-es idényben a klub junior C korosztályú együttesében szerepeltek. A mihályfalvi csapat második helyen zárta a megyei másodosztályú bajnokság első csoportját, így nem jutott fel az első osztályba. A hírek szerint azonban az Unirea mégiscsak magasabb osztályban szerepelhet augusztustól, hiszen több megyei futballcsapat is komoly anyagi gondokkal küzd és visszalépést fontolgatja a negyedik ligaként ismert bajnokságból. Amennyiben nem lesz teljes a mezőny, akkor az ötödik liga második helyezettjei közül választhatnak majd résztvevőt a megyei labdarúgó-egyesület illetékesei. A beiratkozási határidő pénteken jár le, ezt követően tudnak majd többet az Unirea FC vezetői is. „A negyedik ligás szereplés esetén a felnőtt csapat mögött újra lenne ifjúsági csapat, mely helyet biztosítana a fiataloknak. Ha viszont maradunk az ötödosztályban, akkor két gyerekcsapatot fogunk fenntartani, az U15-ös, és az U13-ast, míg a kisebbek egy előkészítő csoportban sajátíthatják el a futball alapjait.” – tudatta lapunkkal Fele Attila.

A piros-feketék lejátszották első felkészülési meccsüket, a Szatmár megyei Kálmándon, ahol a helyi együttes volt az ellenfél. Az első félidő végén 3–0 volt az Unirea javára (a gólokat Crişan, Keresztúri és Sándor szerezték), a végeredmény 4–2 lett, a térfélcserét követően Lakatos talált még be a szatmáriak kapujába.

Szabó Zoltán edző a találkozó első felében a “felnőtt gárdát” küldte pályára, majd az utolsó fél órában a tehetséges ifjúsági korú játékosok is lehetőséget kaptak a bizonyításra. Az újoncok között van a megyei másodosztályban szereplő Berettyószéplaki Vointa két tagja, Crişan Roland és Borzási István.

Az Unirea FC tagjai folytatják az edzéseket, míg a klubvezetők lehetséges ellenfelekkel egyeztetnek újabb barátságos mérkőzések lekötésére.