Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Optimisták a szocdemek Biharban

Rövid, de optimista hangvételű sajtótájékoztatót tartott tegnap a Szociáldemokrata Párt (PSD) két Bihar megyei politikusa Nagyváradon.

Ioan Sorin Roman és Ioan Mang

Ioan Sorin Roman és Ioan Mang

Ioan Mang megyei elnök és Ioan Sorin Roman képviselő azokról az útjavítási projektekről beszélt, amelyeket 2017-ben kormánytámogatásokból szeretnének kivitelezni, vagy befejezni. Ilyen munkálatok folynak Vaskohsziklás és Belényes között is, Roman elmondta, hogy a napokban végigjárták ennek az útnak a felújítás alatt levő szakaszokat, melyek eddig 70 százalékban készültek el. Mivel a kormány tudja biztosítani a munkálatok befejezésére szükséges támogatást, elméletileg semmi akadálya nincs annak, hogy a megye „rázósabban” készülő útszakainak rendbetételét idén befejezzék. Ezen túl Élesden és Székelyhídon körgyűrű megépítését tervezik ebben az évben, ugyancsak kormánytámogatásból. Folytatni fogják a Marosvásárhely–Kolozsvár–Nagyvárad szakaszon az autósztráda építését is, erre a kormány az idei költségvetésből 147 047 000 lejt szavazott meg.

Roman elmondta azt is, hogy március közepétől képviselői irodát nyit Nagyszalontán, ahol minden csütörtökön fogadóórát fog tartani.

(szőke)