Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Operettvarázs a tizedik Partiumi farsangi bálon

Idén tizedik alkalommal került megrendezésre Nagyváradon a Partiumi farsangi bál, amely szombaton este zajlott az Ady Kulturális Központban. A Partium Alapítvány szervezésében, illetve Kiss Sándor Bihar megyei RMDSZ-elnök támogatásával létrejött rendezvényen mintegy száz fõ vett részt. Az egybegyûlteket dr. Földes Béla alapítványelnök köszöntötte, majd Kelemen Hunor országos RMDSZ-elnök tartott nyitóbeszédet, hangsúlyozva, hogy a szórakozás mellett a jövõre is kell gondolni.
Az est folyamán Operettvarázs címû mûsorukkal felléptek a Kolozsvári Magyar Opera mûvészei. Közremûködtek Balázs Borbála, Barabás Zsuzsanna, Ádám János és Laczkó V. Róbert, akik Kulcsár Szabolcs zongorakíséretében múlt század eleji sanzonokat és közismert operettslágereket énekeltek, valamint a Ha én gazdag lennék címû dalt a Hegedûs a háztetõn címû musicalbõl.
A báli vacsora szokás szerint a debreceni Ász Party Szerviz szolgáltatásában, önkiszolgáló rendszerben mûködött, s az elõzõ évekhez képest újítást jelentett, hogy a menüben megjelent egy vegetáriánus fõétel is. A vacsorát követõen a nagyváradi Stephany táncklub hat fiatal tehetsége mutatott be standard és latin-amerikai táncokat, az elsõ keringõt pedig Szabó Ödön parlamenti képviselõ és felesége lejtették. A tánc este fél tíztõl vette kezdetét, melyhez a nyíregyházi Fix zenekar szolgáltatott talpalávalót. Az est mûsorvezetõje Kecskés Mónika volt.
Sz. G. T.

A Kolozsvári Magyar Opera mûvészei

A Kolozsvári Magyar Opera mûvészei