Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Önzetlenül segítő kezek

Érmihályfalván szerda délután tartották meg a művelődési házban azt a hagyományos karácsonyi ünnepséget, melyen minden évben megajándékozzák a dévai Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó iskolaház gyermekeit, valamint a helyi Zelk Zoltán Általános Iskola hátrányos helyzetű kisdiákjait. Az ajándékozók között nagyobb diákok, tehetősebb családok, pedagógusok, egyéb magánszemélyek, intézmények is részt vehetnek.

Felvinczi Erzsébet főszervező

Felvinczi Erzsébet főszervező

Ebben az esztendőben is Felvinczi Erzsébet tanítónő, főszervező köszöntötte a megjelenteket, majd az ünnepi műsor következett: fellépett a Csilinka gyermekkórus és a Furfangos Furulyások csoport Darabont Aliz tanárnő irányításával, a Fürge Lábak néptánccsoport Borbély-Simon Andrea vezetésével, valamint a római katolikus egyházközség ifjúsági zenekara Bara Dávid vezetésével. Első alkalommal szerepelt a Zelk Zoltán Általános Iskola Dihenesi épületébe járó kisdiákjainak kórusa Marozsán Csilla tanárnő dirigálásával.

Az iskolaház gyerekcsoportjának szereplése előtt, András Ildikó nevelő Böjte Csaba szerzetes egyik gondolatát idézte: mindannyian érezzék a felelősséget, hogy feladatot kaptak, amelyet mindenkinek a maga helyén kell ellátni. „Nekem könnyű dolgom van, mert úgy érzem, sokan támogatnak, minden gondommal segítőkre, nyitott ajtókra találok” – mondta András Ildikó.

A műsor végeztével megesett az ajándékosztás is. Az ajándékkészítők előre tudták, kinek adják a csomagokat, így névre szólóan kerültek a gazdáikhoz.

A szervezők ezúton is köszönik az adományozók hozzájárulását.

S. É.