Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Önkéntesség és döntéshozatal

Közös projektben vesznek részt Bihar megyei roma fiatalok a norvégiai Bergen városából érkezett 15 fiatallal, akik a hely ifjúsági önkormányzati tanács tagjai. A Norvég Civil Alap támogatásával megvalósuló projekt keretében öt Bihar megyei helységben, Bihardiószegen, Tamáshidán, Tasádfőn Vasandon és Köröskisjenőben jártak a norvégiai, illetve hazai roma és nem roma fiatalok, hangzott el a pénteken délben a projektet kezdeményező Ruhama Alapítvány szervezésében váradi városházán megtartott találkozón.

onkentesseg

A norvégiai és megyénkbeli fiatalok

A váradi városházán Ovidiu Mureşan váradi alpolgármester, Alina Onchiş a Ruhama Alapítvány ügyvezető igazgatója és Hilde Berie Eide, a norvég nagykövetség képviselője is köszöntötte a megjelenteket. Többek között az is kiderült, hogy a projektben résztvevő polgármesteri hivatalok nyitottan álltak a kezdeményezéshez. A fiatalok egyébként 2015 tavaszán a norvégiai Bergenbe látogatnak el, mely Norvégia második legnagyobb városa.

A projektben egyébként éppúgy szerepe van az önkéntesség népszerűsítésének, mint a fiatalok részvételének a közösségfejlesztésben illetve a döntéshozatalban. A találkozón sok szó esett a hátrányos helyzetű közösségek, ez esetben a roma közösség társadalmi felzárkóztatásáról és arról is, hogy a fiatalok személyiségfejlődésében milyen szerepe van.

Fried Noémi Lujza