Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Önkénteseket várnak a Yuppi-táborba

A beteg gyermekek élményterápiás táboroztatására szakosodott Yuppi tábor idén is önkénteseket toboroz. Jelentkezőkre most minden eddiginél nagyobb szükség van, hiszen a Yuppi kiterjesztette tevékenységét és idén a cukorbeteg fiatalok „kölyök” és „kamasz” turnusai mellett daganatos gyermekek számára is szervez egy tábort.

onkenteseket 1

A tábor alatt a gyerekek olyan programokon vesznek részt, amelyek során felfedezhetik a bennük rejlő erőt, kitartást. A tevékenységek közben észrevétlenül átléphetik saját korlátaikat, és ebben fontos szerepet töltenek be az önkéntesek, akik társukká válnak ezen az úton, s közben maguk is utazóvá lesznek. Ennek érdekében a 20. életévüket betöltött önkéntesek jelentkezését várják a következő szerepkörökre: DokiManók (orvosok, asszisztensek és dietetikusok, akik kipróbálnák az egészségügyet fehér köpeny nélkül is). HáziManók (a mindennapok apró-cseprő dolgait irányítják, egész nap a gyerekekkel vannak, lelkesítik őket). MenőManók (akik programokat tarthatnak, mint fotózás, íjászat, lovaglás, zene, színjátszás, kézműves foglalkozás, evezés/horgászat, magaskötél-pálya/falmászás), illetve beszerzők, akik a programok működéséhez szükséges eszközök gépkocsin történő beszerzésben segíthetik a tábor életét.

onkenteseket 2

Az érdeklődők idén három táborra jelentkezhetnek. Június 25. és július 5. között a kamasz turnus zajlik majd (13–17 éves diabéteszes fiatalok részvételével), július 23. és augusztus 2 között a kölyök turnus kerül megrendezésre (7–12 éves diabéteszes gyermekek részvételével), augusztus 20–30 között pedig az onkológiás kamaszokat táboroztatják. A táboroknak a mezősályi Andrei Provita Camping ad otthont. A táborban magyar- és román anyanyelvű gyerekek is lesznek, ezért előny a románnyelv-tudás, de nem kizáró jellegű követelmény! A szervezők az önkéntesek számára egy összerázó hétvégét tartanak „VígEnd” néven május 8-10. között, a helyszínen, Mezősályiban. Ez remek alkalmat nyújt az ismerkedésre, ugyanakkor kötelező is azoknak, akik szeretnének részt venni valamelyik táborban. Aki szeretne önkénteskedni az március 8-ig kell jelentkezzen a http://yuppicamp.ro/hu/jelentkezz weboldalon. További információk kérhetők a volunteer@yuppicamp.ro email címen, illetve a YuppiTabor Facebook-oldalon.

Sz. G. T.