Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Önkénteseket toboroznak árvaházakba

A bukaresti székhelyű Lindenfeld Egyesület önkéntesek jelentkezését várja arra, hogy a Bihar megyei árvaházakra is kiterjeszthesse sok éve végzett jótékony célú oktatómunkáját. A Nagyra növünk (Ajungem mari) elnevezésű program keretében olyan fiatalok jelentkezését várják akik fel tudják vállalni, hogy ingyenesen, hetente legalább két órában árvaházakban nevelkedő gyermekekkel foglalkozzanak és játékos formában korrepetálják őket az iskolai tantárgyakban, vagy épp zenét, fotózást, táncot, színjátszást tanítsanak nekik – vagyis olyan tevékenységeket, amik nemcsak hogy érdekesek, hanem hasznosak is lesznek az életbe kilépő árvák számára.

onkenteseket

A leendő önkénteseknek nem kell szakmai vagy pedagógiai tapasztalattal rendelkezniük. Az egyesület hirdetményében megfogalmazott egyedüli elvárás, hogy az illetők 15 évnél idősebbek legyenek és nyitottak a gyermekekkel való foglalkozásra. A jelentkezési határidő január 21. A szándéklevéllel kiegészített önéletrajzokat az office@ajungemmari.ro e-mail címre lehet beküldeni. Az elbírálást és válogatást követően a leendő önkéntesek rövid képzésben részesülnek, és már februártól megkezdik a munkát a gyermekekkel. A programban résztvevő önkéntesek a kompetenciáikat igazoló elismerő oklevelekben részesülnek. További információk az egyesület honlapján (http://www.ajungemmari.ro) érhetők el.

Sz. G. T.