Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Önkéntesek takarítják a Körös-partot szombaton

A Let’s do it, Romania elnevezésű országos környezetvédelmi kampány keretében Nagyváradon és Bihar megye több településén is nagyszabású hulladékgyűjtési akciót szerveznek szombaton. A megmozdulásban több mint ötven vállalat, illetve számos önkormányzat és közintézmény vállalt partnerséget és a becslések szerint összesen mintegy tízezer önkéntes vesz majd részt benne megyeszerte.

onkentesek 4

„A Sebes-Körös mindkét partján hulladékot gyűjtünk majd a Densuşianu és a szilvási híd közötti szakaszon. Hogy mekkora területet sikerül majd megtisztítanunk attól is függ majd, hogy hány önkéntes jelenik meg az indulásnál, szeptember 26-án, a Lotus bevásárlóközpont parkolójában” – nyilatkozta Mihai Pop főszervező. A rendezvény célja, hogy egyetlen megmozdulás során begyűjtsék a megyében szétdobált hulladékok legalább 15 százalékát. Az akciót ugyanakkor a megye összes köztisztasági vállalata is támogatja – jegyezte meg Radu Silaghi, a Bihar Megyei Cégek Egyesületének (AFB) igazgatója.

onkentesek 3

Az előző évekhez hasonlóan, a hagyományossá vált akcióban idén is részt vesz a nagyváradi börtön, melynek fogva tartottjai és őrei vállvetve szedik majd a szemetet, de részvételét jelezte a csendőrség is, valamint számos nagyváradi líceum és általános iskola. A szervezők csak a margittai líceum részéről legalább 1500 önkéntest várnak.

A megyeszékhelyen legutóbb két évvel ezelőtt, 2013-ban szervezték meg a Let’s do it Bihor elnevezésű hulladékgyűjtési akciót. A megmozduláson akkor 11.800 nagyváradi vett részt. Akik szeretnének részt venni az idei akcióban, az esemény facebook oldalán (Let’s do it Bihor), illetve a bihor@letsdoitromania.ro e-mail címen jelentkezhetnek.

Sz. G. T.